У Львові знову скасували дитячий фестиваль «Слонія»

У Львові знову скасували дитячий фестиваль «Слонія»

22.04.15 13:19 0 584
ГО «Форум видавців» вдруге за два роки скасував дитячий фестиваль «Слонія», який мав пройти 28-31 травня у Львові. Цьогоріч він не відбудеться через брак коштів.

Про це повідомляє офіційний сайт ГО «Форум видавців».

«Ми зробили все, що в наших силах, щоб фестиваль відбувся, – йдеться у заяві «Форуму видавців». – Але обставини поки що виявилися сильнішими і довелось скасувати «Слонію», яку ми планували на 28-31 травня. Нам просто не вистачило коштів на оплату всіх витрат, пов’язаних з проведенням: оренда приміщення і обладнання, охорона, реклама, друк, приїзд і проживання письменників та ілюстраторів, витрати на анімацію, сувеніри і подарунки. До цього ще потрібно додати кошти на те, щоб прийняти переможців всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» з 20 областей України, які багато читали, щоб перемогти і приїхати до Львова».

У «Форумі видавців» повідомили, що організувати фестиваль допомагали багато людей, міська влада і видавці.

«Але навіть враховуючи цю допомогу, плановий кошторис перевищив 400 тисяч. Оплата за обладнання зросла на 20%, за друк – в 2,5 рази, за охорону – на 50%, за матеріали для майстер-класів – в 1,5-2 рази… І навіть в борг ніхто нічого не хотів давати, все за попередньою оплатою… І книгоманів не було де поселити, оскільки в інтернаті виявилася накладка», – пояснили організатори «Слонії».

Вони додали, що мають план:

«По-перше, на «Форумі видавців», 9-13 вересня буде величезна дитяча «Книгоманія».

По-друге, ми вже думаємо про те, щоб провести зимову «Слонію», як вам така ідея? На Миколая чи на зимові канікули?

По-третє, збираємо креативну команду, щоб придумати нові правила гри «Збирай слонів!». Нам хочеться, щоб гра ніколи не припинялася».

«Форум видавців» запросив усіх долучатися до організації заходів: «Разом ми сильні. Ми переживемо складні часи і станемо сильнішими. Ми переможемо і війна закінчиться. Ми вже будуємо нашу нову Україну і збудуємо її швидко. Всі разом. Один за всіх і всі за одного!».

Нагадаємо, минулоріч «Слонію» скасували у зв’язку із «складною ситуацією та нестабільністю в нашій державі та з огляду на неможливість гарантувати безпеку учасникам та відвідувачам».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Сергій Надал привітав ...

КОМЕНТАРІ