Понад п’ять мільйонів гривень отримали місцеві бюджети за надані адміністративні послуги підрозділами державної міграційної служби Вінниччини (+фото)

Понад п’ять мільйонів гривень отримали місцеві бюджети за надані адміністративні послуги підрозділами державної міграційної служби Вінниччини (+фото)

22.04.15 10:56 0 576
Про це під час прес-конференції, яка відбулася в прес-центрі Департаменту інформаційної політики облдержадміністрації, повідомив начальник управління державної міграційної служби України в області Борис Наливайко.

«Відповідно до вимог Закону України від 28.12.2014 року №79-VIII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформ міжбюджетних відносин», починаючи з 8 лютого 2015 року, кошти за надані адміністративні послуги та державне мито надходять виключно до місцевого бюджету на території тієї адміністративної одиниці де було надано адмінпослугу. Так, протягом І-го кварталу цього року за надані адміністративні послуги структурними і територіальними підрозділами Управління до місцевих бюджетів області надійшло 1 982 866 гривень, а за стягнення державного мита – 3 386 916 гривень» - наголосив Борис Наливайко.

Також, в ході прес-конференції начальник управління державної міграційної служби України в області розповів, що з першого квітня закордонний паспорт видаватиметься від народження. Втрачає чинність постанова Кабінету Міністрів України від 31.03.1995 № 231, якою, зокрема, передбачена процедуру внесення даних про дітей до закордонних паспортів батьків. Проте, як уточнив Борис Наливайко, якщо дані про дітей вже внесено до паспорта старого зразка, з цим документом можна подорожувати з дитиною і надалі.

«Після 1 квітня для виїзду дитини за кордон необхідно оформити їй закордонний паспорт нового зразка. Ті, хто молодші 16-ти років звільняються від сплати державного мита, а сканування відбитків пальців рук для оформлення біометричного паспорта здійснюється лише з 12 років за згодою батьків. Такий документ діятиме упродовж 4-ох років. Досягнувши 16-ти років, діти отримають такі паспорти на 10 років. При бажанні, вони можуть бути біометричними» – зазначив Борис Наливайко.

За словами начальника управління державної міграційної служби України в області Бориса Наливайко з 9 квітня підвищується вартість бланків паспортних документів для виїзду за кордон.

«Бланки для закордонних паспортів подорожчали на 16%. За повідомленням ДП «Поліграфічний комбінат «Україна», яке виготовляє цінні папери, підвищення вартості бланків зумовлено об'єктивними причинами, а саме: девальвацією національної валюти та запровадженням імпортного збору у розмірі 5%. До того ж, для виготовлення бланків паспортів використовуються імпортні матеріали» - повідомив Борис Наливайко.

Для довідки:

З 1 січня Управлінням державної міграційної служби України в області оформлено та видано 15 349 закордонних паспортів. В тому числі 8 508 вінничан виявили бажання отримати документ нового зразка, що містять безконтактний електронний носій та 6 841 осіб обрали для себе паспорт, який не містить безконтактний електронний носій.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівному завершено ...

КОМЕНТАРІ