XXІ Всеукраїнський Фестиваль ДЮП та громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» впевнено крокують Житомирщиною

XXІ Всеукраїнський Фестиваль ДЮП та громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» впевнено крокують Житомирщиною

22.04.15 14:24 0 595
З метою залучення широкого загалу учнівської молоді та дорослого населення до вивчення безпеки життєдіяльності та їх пропаганди, вивчення та узагальнення результатів, досвіду роботи дружин юних пожежних загальноосвітніх шкіл проводяться відбіркові районні етапи ХХІ Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних. Кожний район Житомирської землі охоплює це свято.

Так, 17 квітня будинок культури в м. Овруч гостинно приймав у своїх стінах учасників та гостей районного етапу XXI Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних, у якому взяли участь 9 команд загальноосвітніх навчальних закладів. Протягом 3 годин зал наповнювався чудовими мелодіями, шаленою енергією, позитивними емоціями та чарівними усмішками хлопців і дівчат.

Хочеться відзначити високий рівень підготовки юних рятувальників до конкурсу, велику та професійну роботу керівників дружин. У багатьох виступах школярі використали жанр казки – найбільш доступну та цікаву для ровесників форму донесення правил безпеки життєдіяльності, правил поведінки у надзвичайних ситуаціях. Школярі продемонстрували небезпеку поводження із вогнем у лісі, у протипожежній казці розповіли про правильну поведінку на пожежі, про правила поводження із побутовою технікою та при виявленні підозрілих предметів і отруйних речовин. За підсумками конкурсу І місце посіла команда дружин юних пожежних ЗОШ №4 м. Овруч, ІІ місце - дружина юних пожежних Великохайчанська ЗОШ та ІІІ місце – команда ДЮП Кирданівської ЗОШ. Переможців було нагороджено цінними подарунками та солодощами.

Проте на цьому свято не закінчувалося. На площі біля будинку культури рятувальники підготували феєричне шоу – громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Школярі та усі бажаючі із задоволенням приміряли бойовий одяг вогнеборців та ознайомлювались з пожежно-рятувальною технікою і наявним оснащенням рятувальників. В свою чергу працівники швидкої допомоги роз’яснювали та практично демонстрували надання першої медичної допомоги. Окрім того наглядно бійці ДСНС продемонстрували, як швидко та вправно можна розрізати металеву конструкцію механізованим інструментом та обладнанням. Родзинкою для всіх охочих стала пожежна естафета, де була можливість порівнятися своїми силами із суперником, подолавши випробування справжніх рятувальників.

Не оминула своєю увагою Акція і Коростенський район, що відбулася в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 м. Коростень. До проведення заходу були запрошенi представники органів влади, Червоного Хреста України, міліції, комунальної служби на водi, працiвники кримiнальної міліції та засобів масової інформації.

Розпочався захід з відкритих уроків у кожному класі, починаючи від найменших і закінчуючи найстаршими. На класних годинах учні дізналися про основні принципи організації цивільного захисту, особливості дій у надзвичайних ситуаціях та подіях мирного часу, порядок оповіщення населення, використання елементарних та підручних засобів захисту.

Наступним етапом була евакуація учнів та педагогів з навчального закладу. Пролунав дзвінок, який сповістив про умовну надзвичайну подію. Вчителі організовано здійснили евакуацію школярів на подвір’я навчального закладу.

Всі наступні дійства вже проходили на шкільному майданчику. У формі спортивного змагання молодші учні демонстрували навички одягання протигазу, старшокласники – правила користування вогнегасником та надання першої медичної допомоги. Вибухом емоцій стало та особливе враження справила на школярів поява пожежного автомобіля та знайомство з рятувальниками, які продемонстрували техніку та її можливості. Учні приміряли справжній бойовий одяг. Найактивніші учасники отримали грамоти від керівництва школи та сувенірні календарики від працівників ДСНС.

«З кожним роком такі заходи стають більш бажанішими та захопливими для віх жителів Житомирського краю, а в свою чергу і більш пізнавальними та дійсними святами для молоді. Популяризація безпечної життєдіяльності стає аксіомою життя молоді, - зазначає тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС в області Василь Кучин.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У другій частині Тернополя ...

КОМЕНТАРІ