У Волинській області прокуратура Горохівщини у судовому порядку змусила фермера сплатити майже 50 тис. грн. за користування землею

У Волинській області прокуратура Горохівщини у судовому порядку змусила фермера сплатити майже 50 тис. грн. за користування землею

22.04.15 11:31 0 554
Прокуратурою Горохівського району проведено вивчення стану дотримання вимог податкового та земельного законодавства щодо правильності використання земель, нарахування та своєчасності сплати до бюджету орендної плати за користування землями державної та комунальної власності.

Встановлено, що між відділом Держземагенства у Горохівському районі та фермерським господарством "Гаєнка" було укладено строком на 7 років договір оренди земельної ділянки загальною площею 45 га. на території Вільхівської сільської ради. Згідно з договором, орендар повинен був щороку сплачувати понад 32 тис. грн. плати за користування землею.

Однак із 2014 року він, не сплачуючи орендної плати своєчасно, заборгував державі майже 30 тис. грн.

Аби змусити фермера сплатити заборгованість, а також пеню та інфляційні витрати, прокуратура району звернулася до суду з позовом.

Рішенням Горохівського району позов задоволено в повному обсязі. З фермера стягнуто понад 48 тис. грн.

Наразі ці гроші він уже сплатив до бюджету.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині виявили ...

КОМЕНТАРІ