В Луцьку заяву на оформлення субсидій та декларацію можна надіслати поштою або подати особисто

В Луцьку заяву на оформлення субсидій та декларацію можна надіслати поштою або подати особисто

22.04.15 08:34 0 688
Про особливості призначення житлових субсидій під час оперативної наради поінформувала директор департаменту соціальної політики Лариса Боярин. Вона наголосила, що нині розпочинається активна робота з цього питання. Громадяни активніше почнуть звертатися за оформленням субсидій у травні місяці, коли отримають уже платіжки за надані послуги.

Директор департаменту соціальної політики наголосила, що новий спрощений порядок набере чинності з 1 травня 2015 року. Заяви і декларації для отримання субсидії можна надсилати поштою, або подавати особисто у департамент соціальної політики міської ради (пр. Волі, 4 а) та у філії, які розташовані за адресами: пр. Соборності, 18 та вул. Бенделіані, 7.

Бланк заяви і декларація максимально спрощені. Для зручності громадян надсилалися й інструкції щодо її заповнення.

У випадку виникнення питань, за додатковими консультаціями можна звернутися за телефоном гарячої лінії департаменту соціальної політики. Усі охочі можуть зателефонувати за номерами: 28-41-74, 28-41-75, 28-41-65.

Лариса Боярин наголосила, що у декларації необхідно вказувати доходи отримані у 2014 році. Вона зазначила, що ніяких додаткових довідок подавати не потрібно.

Крім того, нині отримати субсидії можуть й громадяни, які орендують житло. Для цього, окрім заяви і декларації у департамент соціальної політики необхідно буде подати й договір найму житла.

Також Лариса Боярин наголосила, що для отримання субсидії необхідно подавати “чисті доходи” без зазначення податку на доходи фізичних осіб.

Директор департаменту соціальної політики попередила, що буде проводитися перевірка зазначених даних в деклараціях. Для цього буде використано дані фіскальної служби та пенсійного фонду.

У випадку подання неповної чи недостовірної інформації субсидії не надаватимуться. Якщо на момент виявлення порушень з квартиронаймача, який уже отримує субсидію, буде стягнуто у подвійному розмірі уже виплачені кошти.

Ще Лариса Боярин наголосила, що у департамент соціальної політики за отриманням субсидії має звернутися особа, на яку оформлені особові рахунки.

Вона наголосила, що для оформлення субсидії враховуються доходи, зареєстрованих у домогосподарстві осіб.

Директор департаменту соціальної політики зазначила, що субсидія призначатиметься на один рік. Тим особам, які нині отримують субсидії, буде проведено перерахування автоматично.

Лариса Боярин зазначила, що 78 тисячам домогосподарств надіслано бланки заяви та декларації. За її прогнозами за отриманням субсидій звернуться близько 60 тисяч домогосподарств.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Землі Тернопільщини ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ