У Луцьку декламували поезію та прозу

У Луцьку декламували поезію та прозу

22.04.15 15:06 0 580
16-19 квітня 2015 року в Луцьку відбувся Міжнародний фінал Х Загальнопольського декламаторського конкурсу української поезії та прози і VIII Декламаторського конкурсу польської поезії та прози для мешканців України.

Конкурс проходив під патронатом Генерального Консула України в Любліні, Генерального консула Республіки Польща в Луцьку, Маршалека Люблінського воєводства, Луцького міського голови, Президента міста Люблін, Люблінського куратора освіти.

За програмою конкурсу 17 квітня у Волинському академічному обласному театрі ляльок відбулась зустріч з українським письменником Тарасом Прохаськом, яку провадив радіожурналіст Польського радіо Любліна Ярослав Зонь. Потому всі учасники та гості конкурсу подивились монодраму у виконанні філолога, аніматора культури, театрального інструктора Матеуша Новака.

Профессор Театральної академії у Варшаві Гражина Матишкевич і польська акторка театру й телебачення Барбара Прокопович провели майстер-клас для учасників Польсько-українських зустрічей майстрів слова.

На гала-концерті виступи лауреатів конкурсу супроводжувала музика Групи Лабораторії літературної пісні з Міського будинку культури в Дембліні під керівництвом Міхала Пастушака. Звучали пісні на слова українських авторів Юрія Андруховича, Дмитра Павличка, Олександра Ірванця, Ліни Костенко та інших.

Журі у складі Гражини Матишкевич, Тараса Прохаська та Барбари Прокопович визначило переможців конкурсу серед українських і польських виконавців. Ними стали з української сторони Михайло Бараков (ІІІ місце), Ольга Венгерець (ІІ місце), Владислав Мельник (І місце), з польської – Данута Наугольник (ІІІ місце), Віталія Сосновська (ІІ місце), Євгеній Гаркуша (І місце).

Ще два учасники від кожної сторонни отримали відзнаки – Юрій Дмитрук і Юлія Борзун (Україна), Клара Фракала і Мартина Зієва (Польща).

Особливий приз глядацьких симпатій дістала учасниця з Полтави Ніна Макуха, який вручив Вацлав Моска, викладач Володимир-Волинської школи підготовки до вступу у вищі навчальні заклади Польщі.

У церемонії підведення підсумків взяли участь Генеральний Консул Республки Польща у Луцьку Беата Бживчи та начальник управління культури Луцької міської ради Тетяни Гнатів.

Тетяна Гнатів передала вітання учасникам та організаторам заходу від Луцького міського голови Миколи Романюка та вручила Подяки міського голови, а також Подяки управління культури та сувеніри.

Управління культури міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ