Волинська область: рятувальники з освітянами в рамках Тижня безпеки розповіли дітям про радіацію

Волинська область: рятувальники з освітянами в рамках Тижня безпеки розповіли дітям про радіацію

22.04.15 10:44 0 629
Чи можна з дітьми говорити про серйозні речі? Як розповісти їм про дві сторони використання мирного атому та пояснити значення слова «радіація»? Всі ці та інші не менш важливі питання вирішили малята у Луцьку. Звичайно ж не самі, а разом із рятувальниками, педагогами та ліквідаторами. На зустріч із дітьми прийшов і справжній ліквідатор-пожежний Петро Сватко, який у далекому 1987 році брав участь у ліквідації страшних наслідків аварії на ЧАЕС.

21 квітня у дошкільному закладі №31 м. Луцька відбулося інтегроване заняття для дітей старшого дошкільного віку «Дітям про радіацію».

Про альфу,бету і гаму – частинки, про біль Чорнобиля і людей , які отримали велику дозу радіації –ліквідаторів-чорнобильців, про червоні вогники на карті України – теплові електростанції, блакитні - гідроелектростанції, жовті - атомні електростанції, про те, як захиститися від радіоактивного забруднення та багато інших цікавинок малята дізнавалися на незвичному занятті. Адже все відбувалося у різних формах гри, діалогу, драматизації, задіяні мультимедіа та інтерактивна прозора дошка. На дошці діти намалювали планету майбутнього – без війни, без радіації. І на цій планеті цвіли квіти, зеленіли трава і дерева, були чистими голубе небо і ясне сонечко і щасливими діти.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ