В Івано-Франківській області рятувальники долали вогневу смугу психологічної підготовки

В Івано-Франківській області рятувальники долали вогневу смугу психологічної підготовки

22.04.15 11:16 0 590
Робота вогнеборців проходить зазвичай в умовах, близьких до екстремальних. Часу на роздуми, вагання просто нема, права на помилку – також. Гідно підготуватися до двобою із вогнем не лише фізично, а й психологічно, допомагають рятувальникам спеціальні навчання на вогневій смузі.

20 квітня на смузі психологічної підготовки газодимозахисників на території 22 професійної пожежної частини у селі Пнів на Надвірнянщині гартували свою волю рятувальники надвірнянського та яремчанського гарнізонів. Кожен із них повинен був подолати вогневий бар’єр через місток, піднятися по драбині на умовну технологічну установку, охоплену клубами диму. Усі тренувальні вправи вони виконували у спеціальних тепловідбивних костюмах, здатних витримувати температуру до кількасот градусів.

Молоді рятувальники погоджуються, що важливо навчитися тримати усі емоції під контролем саме під час тренувальних занять, коли небезпека лише умовна, а поруч є старші та досвідченіші товариші, котрі підтримають і порадять. Зовсім інша ситуація у реальних умовах, коли права на помилку просто не маєш. А рятувальники із досвідом кажуть: важливість занять на психологічній смузі перешкод корисні не лише для початківців. Підвищувати свій професійний рівень працівникам пожежно-рятувальної служби потрібно завжди.

Без сумніву, усі набуті тут навички та вміння знадобляться рятувальникам у повсякденній роботі і допоможуть їм із честю виконувати покладений на них обов’язок – рятувати людське життя та здоров'я від небезпек.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ