Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області вшанували пам’ять героя – Ігоря Шевчука,який загинув,виконуючи професійний обов’язок

Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області вшанували пам’ять героя – Ігоря Шевчука,який загинув,виконуючи професійний обов’язок

22.04.15 17:19 0 606
21 квітня 2012 року на 24-ому році життя, виконуючи службовий обов’язок, загинув начальник караулу самостійної державної пожежної частини №1 м. Івано-Франківська, старший лейтенант служби цивільного захисту, уродженець села Чернятин Городенківського району Шевчук Ігор Дмитрович.

Його загибель на бойовому посту – це непоправна втрата для батьків, друзів, колег, всіх, хто його знав, і вона вкотре свідчить, що професія рятувальника є однією з найнебезпечніших у світі. Батьки залишилися без сина, на якого покладали великі надії, сестра – без брата, світ осиротів, бо на небосхилі згасла зірка, яка мала ще довго світити.

Колектив Управління ДСНС в області підтримав родину пожежника, зробивши все можливе, щоб хоч на йоту полегшити велике горе рідних та близьких. Безсмертний подвиг начальника караулу самостійної державної пожежної частини №1 м. Івано-Франківська, старшого лейтенанта служби цивільного захисту Ігоря Шевчука не залишився поза увагою – згідно Указу Президента України від 31.11. 2013 року № 655/2013 за мужність та героїзм, проявлені під час гасіння пожежі та рятування людей, Ігоря Шевчука нагороджено орденом «За мужність III ступеня» (посмертно) та у відповідності до наказу голови Все­української асоціації ветеранів війни та МНС України Віктора Доман­ського – нагороджено орденом «Честь і слава» (посмертно).

На знак вшанування пам’яті про мужнього вогнеборця Ігоря Шевчука 21 квітня 2013 року, через рік після його трагічної загибел , на будинку по вулиці Героїв-пожежних в обласному центрі було встановлено меморіальну дошку, поруч із меморіальною дошкою загиблих героїв-пожежних Тараса Бринецького та Володимира Заяця.

Колектив Управління ДСНС в області не залишає родину загиблого наодинці з горем, їх запрошують у якості гостей на проведення Міжнародних змагань з пожежно-прикладного спорту пам’яті героїв-пожежних Чорнобиля та обласних змагань з пожежно-прикладного спорту серед пожежних підрозділів Управління ДСНС в області, присвячені пам’яті героїв-пожежних Прикарпаття, що загинули при виконанні службових обов’язків.

І щороку у квітні з нагоди трагічної дати на вулиці імені Героїв-пожежних в об­лас­ному це­нтрі в Управлінні ДСНС в області вшановують пам’ять за­ги­­блого Ігоря Шевчука, у якому беруть участь керівництво та працівники Управління ДСНС в області, колеги-рятувальники, представники місцевої влади, родина та друзі.

Не став винятком і цей рік – біля будинку по вулиці Героїв-пожежних в обласному центрі, де встановлено меморіальну дошку на честь Ігоря Шевчука відбулися заходи. Вони розпочалися поминальною панахидою за упокій душі трагічно загиблого Ігоря Шевчука. Віддаючи шану пам’яті загиблого колеги, рятувальники поклали квіти до меморіальної дошки. Виступаючи перед присутніми, начальник міського відділу Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Василь Мацалак зазначив, що Ігор Шевчук вірність професійному обов’язку поставив вище власного життя. Це – висока ціна, і ми схиляємо голови перед його подвигом, який не буде забутий ніколи. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих товаришів.

Після завершення поминальних заходів в обласному центрі, колеги-рятувальники та родина відвідали могилу Ігоря Шевчука в селі Чернятин Городенківського району та школу в рідному селі, де вчився герой, і де встановлена меморіальна дошка на його честь.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Команда Чернігова – ...
Наступна новина: На Тернопіллі правоохоронця ...

КОМЕНТАРІ