Чернігів: Реформи в Україні відбуватимуться за будь-яких обставин

Чернігів: Реформи в Україні відбуватимуться за будь-яких обставин

22.04.15 08:07 0 578
На цьому під час прес-конференції Вишеградської четвірки наголосила Перший заступник Міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко.

Питання децентралізації та розвиток громад у державі є першочерговим завданням, що поставили українці ще під час Революції Гідності. Саме тому реформування місцевого самоврядування відбуватиметься, незважаючи на суспільно-політичні гальмуючі фактори.

Допомогти на нелегкому шляху створення нової системи комунікації влади та суспільства готові представники країн Вишеградської четвірки.

Зокрема, Заступник Міністра закордонних справ Польщі Конрад Павлік наголосив, що сприяння країни, яку він представляє, буде до тих пір, допоки є необхідність. Допомога полягатиме як і у фінансовому плані, так і в освітньому.

Варто зазначити, що коштами країни Вишеградської четвірки допомагають Україні на постійній основі. Значна сума спрямована на навчання молоді та гуманітарну допомогу бійцям АТО і їх родинам.

Наразі абсолютно всі представники В4 схвалюють роботу України у впровадженні територіально-адміністративних реформ. Також вони підтримують ухвалення відповідного закону щодо об'єднання територіальних громад.

Європейські партнери позитивно відгукуються і про фінансову децентралізацію. Адже це надасть можливість на місцях розпоряджатися власними коштами та раціонально їх розподіляти.

Проте, колеги закликали українську сторону не зволікати з внесеннями відповідних змін до Конституції та вітають роботу відповідної комісії.

Варто зазначити, що децентралізація стала основою усіх реформ у країнах Вишеградської четвірки. Саме це допомогло їм стати повноправними членами ЄС.

За інформацією департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: три відділення ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ