У Чернігові відбувся фестиваль-конкурс «Воскреслий Христос дарує радість дітям»

У Чернігові відбувся фестиваль-конкурс «Воскреслий Христос дарує радість дітям»

22.04.15 12:44 0 625
17-18 квітня в місті Чернігові відбувся міський хоровий конкурс-фестиваль «Воскреслий Христос дарує радість дітям», організаторами якого восьмий рік поспіль виступають управління культури Чернігівської міської ради та Чернігівська міська школа мистецтв.

Фестиваль-конкурс традиційно проводиться за підтримки Високопреосвященнійшого Амвросія Архієпископа Чернігівського та Новгород-Сіверського та за сприяння настоятеля Храму Всіх Святих Землі Чернігівської – отця Петра Казновецького. А крім того цього року фестиваль-конкурс пройшов у рамках VІІ Міжнародної пасхальної асамблеї «Духовність єднає Україну».

Викладачами та учнями шкіл естетичного виховання міста Чернігова були представлені конкурсна програма, яку оцінювало журі на чолі з заслуженою артисткою України Мариною Гончаренко, та гала-концерт, що відбувся в Храмі Всіх Святих Землі Чернігівської 18 квітня.

Всього у фестивалі-конкурсі взяли участь 23 хорові колективи, що загалом налічували понад 800 чоловік. Усі учасники отримали дипломи лауреатів конкурсу, грамоти від Чернігівської Єпархії та цінні призи від партнерів.

Серед переможців дипломи І ступеня здобули:

у молодшій віковій категорії – хор «Весняні голоси» та хор «Дивосвіт» (Чернігівська міська школа мистецтв),

у середній віковій категорії – хор «Джерельце» (Чернігівська міська школа мистецтв),

у старшій віковій категорії – вокальний ансамбль «Верес» та хор «Viva canto» (Чернігівська обласна школа мистецтв при музичному училищі ім. Л. Ревуцького), хор «Провесінь» (Чернігівська музична школа № 1 ім. С. В. Вільконського).

Диплом Гран-прі отримав хор «Світанок» (Чернігівська музична школа № 1 ім. С. В. Вільконського).

Кращими диригентами визнано Юлію Пилипченко, Олену Сєроштанову, Вікторію Полванюк, Наталію Огер та Марину Тимошенко, найкращими концертмейстерами – Наталію Пономаренко та Тетяну Куліш.

Хори-переможці конкурсу-фестивалю також братимуть участь у традиційному циклі «Суботні концерти духовної музики в Борисоглібському соборі».

За інформацією управління культури міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ