Рівненська область: піротехніки успішно знешкодили одну ручну гранату та один артилерійський снаряд часів Другої світової війни

Рівненська область: піротехніки успішно знешкодили одну ручну гранату та один артилерійський снаряд часів Другої світової війни

22.04.15 12:14 0 582
20 квітня групою піротехнічних робіт Головного управління ДСНС у Рівненській області було успішно знешкоджено ручну гранату РГД-33 часів Другої Світової Війни, яку було виявлено в селі Городище Рівненського району, під час проведення земляних робіт. Цього, ж дня піротехніки Служби порятунку знешкодили один артилерійський снаряд калібром 75 мм який було виявлено в місті Сарни, поблизу озера «Селянське».

Шановні громадяни! Під час земляних робіт будьте пильними та обачними, адже вибухонебезпечні предмети можуть знаходитись всюди де проходили бойові дії: у полі та городах, у лісі та парках, у річках та ставках, будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів, а особливо слідкуйте за дітьми, попередьте їх про небезпеку яку являє собою звичайний, на перший погляд, шматок застарілого металу. В разі виявлення підозрілого предмету схожого на боєприпас необхідно негайно сповістити найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську (міську) раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101».

При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати їх в вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати їх як металобрухт.

Пам’ятайте що краще попередити біду, ніж ліквідувати її наслідки.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція з'ясовує ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ