Землі Тернопільщини продовжують повертати «дарунки» часів Другої світової війни

Землі Тернопільщини продовжують повертати «дарунки» часів Другої світової війни

22.04.15 08:18 0 622
Небезпечні знахідки часів минулих воєн продовжують виявляти на території Тернопільщини. Саме там, де точилися запеклі бої, земля і досі приховує боєприпаси. З початку 2015 року фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС виявлено 416 вибухонебезпечних предметів часів другої Світової війни.

Громадяни пам’ятайте, з настанням весни в області активізуються роботи на полях. І в цей період збільшується ймовірність виявлення небезпечних знахідок. Тож, аби не трапилося біди, Управління ДСНС нагадує правила, які можуть вберегти життя людей:

Якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси або є невідомим, не торкайтеся його. Ступінь небезпеки вибухонебезпечних речей можуть визначати тільки професійні піротехніки. Саме вони й приймають рішення про подальшу долю підозрілих предметів.

Місце, де виявлено небезпечну знахідку, варто обгородити та організувати його охорону, щоб ніхто не зміг на неї випадково наткнутися.

Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи на цій ділянці.

Про підозрілий предмет необхідно терміново повідомити підрозділ ДСНС, зателефонувавши за номером 101. Дзвінки з мобільного на короткий номер є безкоштовними.

У нагоді також можуть стати й представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку заяву на ...

КОМЕНТАРІ