На Тернопіллі виставку Михайла Піпана відкрили в обласному художньому музеї

На Тернопіллі виставку Михайла Піпана відкрили в обласному художньому музеї

22.04.15 08:51 0 683
Тридцять картин художника з Тернопільщини Михайла Піпана привіз в обласний художній музей міланський колекціонер П'єро д'Альфонсо.

Участь у відкритті виставки, яке відбулося 21 квітня, взяв голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. Він подякував організаторам за розвиток мистецтва та втілення творчих проектів у нашому краї.

«У цей нелегкий час ми не повинні ігнорувати творчий розвиток країни, - зазначив він. – Мистецтво, яке творять професіонали, прославляє Україну у світі. Картини, представлені не лише дарують естетичне задоволення, вони презентують українську культуру у всій багатогранності поза межами країни. Важливо відзначити, що наші митці активно допомагають військовослужбовцям, зокрема, це стосується і родини Михайла Піпана».

На виставці вперше свої картини презентував і син Михайла Піпана – Петро. Як зазначив директор Тернопільського обласного художнього музею Ігор Дуда, у кожній роботі цих митців можна знайти частину життя українця.

«Картини Михайла Піпана зображують дійсність 80-90 років. За яскравими барвами соцреалістичного мистецтва криється певний зміст, який потрібно вміти побачити», - додав він.

Усі охочі зможуть оглянути вистаку в художньому музеї до 4 травня (вул. С. Кпушельницької, 1).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 24 квітня відбудеться ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ