Тернопільський педагогічний університет святкує 75-річчя

Тернопільський педагогічний університет святкує 75-річчя

22.04.15 15:14 0 1047
Тернопільський національний педагогічний університет ім. Володимира Гнатюка 21 квітня святкує 75-річчя. З цієї нагоди у навчальному закладі відбулась урочиста академія.

Колектив педагогічного університету привітав із ювілеєм голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. Він висловив особливу подяку викладачам та студентам, які беруть безпосередню участь у боротьбі за цілісність та незалежність країни.

«Педагогічний університет є «кузнею» професійних кадрів для всієї країни, - зазначив Степан Барна. – Навчаючись у цьому закладі, я мав змогу на власному досвіді переконатись у професійності та небайдужості викладачів, у їхньому прагненні всебічно розвивати світогляд студентів. Тисячі вихованців навчального закладу стали визнаними майстрами педагогічної справи, вченими, відомими своїми науковими здобутками не лише в Україні, а й далеко за її межами. Я дякую викладачам та студентам за прояви свідомої громадянської позиції. Адже серед вас є ті, хто обороняє нашу країну на фронті. Ви активно долучаєтесь до волонтерської роботи та надаєте неабияку підтримку нашим бійцям. Це свідчення патріотизму, який виховують серед молодого покоління студентів вашого навчального закладу. Нехай Ваш досвід і професіоналізм, величезний творчий та інтелектуальний потенціал і надалі служитиме зміцненню нашої держави. Нових звершень та процвітання для університету!».

За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у підготовку та виховання висококваліфікованих кадрів, активну участь у розбудові громадянського суспільства та з нагоди 75-річчя університету працівникам закладу оголосили подяку від Тернопільської облдержадміністрації. Грамоти отримали:

- асистент кафедри здоров'я людини, фізичної реабілітації та безпеки життєдіяльності Олександр Варакута;

- доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри машинознавства та транспорту Валерій Федорейко;

- кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології Ірина Чорній;

- доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України Микола Бармак;

- кандидат фізико-математичних наук, декан фізико-математичного факультету Мирон Громяк;

- начальник навчально-методичного відділу Іван Нагачевський;

- кандидат технічних наук, доцент, начальник науково-дослідницької частини Ігор Павко;

- головний бухгалтер Віктор Савчин;

- доктор педагогічних наук, професор перший проректор університету Григорій Терещук;

- кандидат педагогічних наук, директор наукової бібліотеки Ірина Чайка.

Окрім того, Степан Барна підписав подання на присвоєння ордену князя Ярослава Мудрого V ступеня ректору університету Володимиру Кравцю.

Довідково:

Історія Тернопільського педагогічного університету сягає корінням початку XIX століття. В 1805 році засновано Кременецький ліцей – потужний осередок просвітництва, найстаріший вищий навчальний заклад краю. Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка є престижним освітнім і культурним закладом, науково-методичним центром педагогічної освіти та науки західного регіону. За роки існування навчальний заклад підготував понад 60 тисяч фахівців для середніх загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладів.

Університет нагороджений дипломами лауреата Міжнародного Академічного Рейтингу популярності та якості "Золота Фортуна". За результатами рейтингу вищих навчальних закладів освіти України ТНПУ ім.В.Гнатюка (перший серед вищих навчальних закладів краю) посів почесне третє місце серед гуманітарних і педагогічних вишів і отримав сертифікат «Лідер».

Міжнародна співпраця та зв'язки університету базуються на довготривалій договірній основі з вишами-партнерами, міжнародними освітніми центрами і організаціями, зокрема з Академією фізичного виховання (м. Вроцлав, Польща), Жешувським, Зеленогурським та Люблінським університетами (Польща), Університетом економіки в Бидгощі (Польща), Русенським університетом ім.Ангела Канчева (Болгарія), Університетом прикладних наук Цитау/Герліц (Німеччина), Східноєвропейським центром університету Гогенгайм (Штутгарт, Німеччина), Інститутом германістики університету м. Регенсбург (Німеччина), Вищою педагогічною школою Карінтії імені Віктора Франкеля (Австрія), Університетом Кемпбелсвіл (Кентуккі) (США), Університетом Центрального Арканзасу (США). ТНПУ ім.В.Гнатюка входить до Консорціуму Українських та Варшавського Університетів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Команда Хмельницького ...

КОМЕНТАРІ