Житомирщина: навчально-виховними закладами області крокує Тиждень знань дітьми правил безпечної життєдіяльності

Житомирщина: навчально-виховними закладами області крокує Тиждень знань дітьми правил безпечної життєдіяльності

23.04.15 11:14 0 618
З метою навчання дітей правилам безпечної життєдіяльності в навчально-виховних закладах області рятувальники спільно із освітянами проводять Тиждень безпеки життєдіяльності. 21 та 22 квітня у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №17 та Житомирському міському ліцеї при Житомирському державному технологічному університеті педагогічними колективами навчальних закладів та фахівцями Управління ДСНС в області в рамках Тижня БЖД проведені Дні цивільного захисту.

Такі заходи проводяться щорічно і є своєрідним першим етапом підсумкових заняття з практичної перевірки рівня знань та навичок, отриманих учнями упродовж року, а також у якості підготовки захисту навчального закладу до надзвичайних ситуацій.

Із самого ранку 21 квітня у загальноосвітній школі №17 обласного центру розпочалися відкриті уроки присвячені Дню цивільного захисту, на які були запрошені і рятувальники Управління ДСНС в області. Фахівці довели до підростаючого покоління правила безпеки у побуті та на вулиці, а також не залишили поза увагою і тривожне сьогодення. Діти пізнали для себе, що таке «тривожна валіза», для чого вона потрібна і тренувалися її комплектувати. Із представленого рятувальниками переліку різноманітних речей повсякденного вжитку школярі вибирали найпотрібніші і аргументували свій вибір.

До проведення практичних заходів, що проходили паралельно за трьома різними напрямками і тематиками, були залучені старшокласники. Хлопці демонстрували малечі засоби захисту органів дихання та шкіри та пояснювали правила користування ними. Дівчата ж показували як потрібно надавати першу долікарську допомогу потерпілому у тій чи іншій надзвичайній ситуації.

У цей же час у спортзалі школи відбувалися естафетні змагання – біг з перешкодами, одягання протигазу і загальновійськового захисного комплекту та порятунок потерпілого із умовної хімічно забрудненої зони.

Подібний захід відбувся у Житомирському міському ліцею. Рятувальники навчали учнів 8-11 класів правилам безпечної поведінки у побуті та на вулиці, показували навчальні відеофільми «Підозрілий предмет може бути небезпечним» та «Дії населення при сигналі «Увага всім!», а також проводили вікторини. Тренери з першої невідкладної допомоги Житомирської міської організації Товариства Червоного Хреста України навчали школярів правилам надання першої медичної допомоги.

Наступним етапом була евакуація учнів та педколективу із навчального закладу. Пролунав дзвінок, який сповістив про умовну надзвичайну подію. Педагогічний колектив організовано здійснив евакуацію учнів на подвір’я навчального закладу.

Всі наступні дійства вже проходили на шкільних майданчиках. У формі спортивного змагання «Пожежна естафета» ліцеїсти на час одягали бойове спорядження та збивали струменем води з підставки м’яч.

Наостанок працівники ДСНС показали справжній майстер-клас з ліквідації умовної пожежі з подачею води з лафетного ствола. Найспритніші та найактивніші учасники Дня цивільного захисту отримали грамоти від рятувальників.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ