На Вінничині рятувальники та лісівники об’єднали зусилля задля збереження природних екосистем

На Вінничині рятувальники та лісівники об’єднали зусилля задля збереження природних екосистем

23.04.15 09:13 0 547
22 квітня в кризовому центрі Головного управління ДСНС України у Вінницькій області відбулася спільна нарада рятувальників, представників Вінницького обласного Управління лісового та мисливського господарства та Вінницького обласного комунально-спеціалізованого підприємства «Віноблагроліс».

За словами Т.В.О. заступника начальника Головного управління з державного нагляду та контролю ГУ ДСНС полковника служби цивільного захисту Олега Депешка, протягом квітня 2015 року на території Вінниччини зареєстровано 62 пожежі в екосистемах. Найбільше занепокоєння викликає несанкціоноване спалення сухої трави, коли полум’я перекидається на прилеглі лісові масиви. Останній такий випадок стався між селами Цвіжин та Хижинці Вінницького району, де вогонь із сухостою перекинувся на молоді лісонасадження. Тільки завдяки злагодженим діям рятувальників великої біди вдалося запобігти.

Особливу увагу під час наради було звернуто на укомплектованість лісогосподарських підприємств засобами пожежогасіння (пристосована техніка, пожежно-спостережні вежі, мотопомпи, протипожежні водойми та пірси, шанцевий інструмент та ранцеві вогнегасники), а також на організацію патрулювання найбільш пожежо-небезпечних ділянок лісу.

Рятувальники запевнили лісівників, що вони завжди готові прийти їм на допомогу у разі пожежі, однак чекають від відомств зустрічних кроків щодо профілактики та ліквідації пожеж.

ГУ ДСНС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ