Вінниччина посіла перше місце серед областей України за результатами роботи підприємств промисловості у І кварталі 2015 року (+фото)

Вінниччина посіла перше місце серед областей України за результатами роботи підприємств промисловості у І кварталі 2015 року (+фото)

23.04.15 10:51 0 579
Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко 22 квітня під час засідання колегії обласної державної адміністрації.

«У січні-березні 2015 року, порівняно з відповідним періодом минулого року, обсяги виробництва продукції у добувній та переробній промисловості Вінниччини збільшились на 5,9%, у переробній промисловості збільшення обсягів становить 6,3% (за рахунок збільшення обсягів у харчовій (10,9%), легкій (17,7%) та хімічній (18,5%) галузях, у виготовленні виробів з деревини (2,4%), виробництва фармацевтичної продукції (0,9%).У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря обсяги перевищили рівень січня-березня 2014 року на 44,5%»,- зауважив він.

Проте, за словами посадовця, у І кварталі поточного року зменшення обсягів виробництва в області спостерігається у таких галузях як: виробництво будівельної продукції (-19,7%), металевих виробів (-11%) та продукції машинобудування (-16%).

В області продовжується реалізація близько 70 довгострокових інвестиційних проектів загальною вартістю близько 20,5 млрд. грн. Завершення їх реалізації дозволить створити в регіоні 4700 нових робочих місць.

Стосовно роботи малого бізнесу Андрій Гижко зазначив: «Незважаючи на всі негаразди сьогодення, малий бізнес не збавляє темпів приросту надходжень до місцевих бюджетів. Так, у 1 кварталі 2015 року відповідно до періоду 2014 року, темп приросту надходжень до місцевих бюджетів від діяльності малого підприємництва становить майже 35%».

Кількість новостворених суб'єктів господарювання (як юридичних осіб, так і фізичних осіб – підприємців), зареєстрованих протягом 3 місяців цього року, збільшилась в цілому на 39%, або на 486 одиниць.

Характеризуючи ситуацію в агропромисловому комплексі області Андрій Гижко зазначив, що вона стабільна і прогнозована: «Область займає перше місце в Україні за обсягами виробництва валової продукції сільського господарства, виробництва молока та м'яса, чисельності поголів'я ВРХ, в т.ч. корів. У сільському господарстві з початку року забезпечено приріст виробництва, в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, на 13,9%, в тому числі в сільськогосподарських підприємствах – на 22,8%»

В області на належному рівні проводиться комплекс весняно-польових робіт. Під урожай поточного року посівні площі складуть 1644,4 тис. га, або на 29,4 тис. га (1,8 %) більше як у 2014 році.

Прогнозується, в порівнянні з минулим роком, збільшити посівні площі під зерновими культурами на 47,5 тис. га (5,7%), в т.ч. під кукурудзою – на 2,2 тис. га (0,7 %).

У своїй доповіді перший заступник голови облдержадміністрації торкнувся питань виконання місцевих бюджетів: «На 5 бюджетів сільрад (Бохоницька, Сокиринецька Вінницького району; Паріївська Іллінецького р-ну; Немійська сільська рада Могилів-Подільського району; Ометинецька Немирівського району) виконали вже річні бюджетні призначення по доходах, а по 55 бюджетах – виконання становить більше 50% плану на рік».

Із 701 сільських, селищних, міських рад виконали свої бюджети по власних і закріплених доходах 691 рада або 99,6%.

Забезпечено виконання всіх бюджетів базового рівня у 20 районах, не забезпечено – у 7 районах. Найбільше невиконаних бюджетів базового рівня по доходах по Немирівському району – 3 бюджети, Тиврівському - 2 бюджети, у Вінницькому, Оратівському, Теплицькому, Чернівецькому і Шаргородському районах не виконано по 1 бюджету.

Пріоритетом в роботі кожного структурного підрозділу агропромислового комплексу було названо розвиток широкого спектру кооперації: «На рівні області ми готуємо відповідні зміни до обласних програм з даного питання. Прошу кожного голову районної адміністрації розробити власні заходи розвитку сільськогосподарських та обслуговуючих кооперативів, як основного чинника зайнятості на селі» - наголосив Андрій Гижко.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині в ...
Наступна новина: За пограбування волинянину ...

КОМЕНТАРІ