До кінця тижня у Києві триватиме міжнародний фестиваль короткометражок KISFF

До кінця тижня у Києві триватиме міжнародний фестиваль короткометражок KISFF

23.04.15 11:55 0 570
22 квітня розпочинається Четвертий Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF, що триватиме до 26 квітня.

Основним майданчиком фестивалю за традицією стане кінотеатр «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19). Окрім того 24 і 25 квітня відбудуться покази під нічним небом в Маріїнському парку, а 26 квітня ретроспективи короткометражних фільмів Маті Діоп і Кшиштофа Кєсльовського продемонструють у Будинку кіно, повідомляє офіційний сайт Національної спілки кінематографістів України.

Конкурсну програму фестивалю організатори вважають однією з найсильніших за всю історію існування KISFF.

«У кожній секунді програми присутня майстерність творення кіно, саме кіно, а не аудіовізуального твору. Фільми що залишаються в пам’яті на довго, баланс між всіма формами короткого метру – це все тут», – зазначають вони.

Оцінювати конкурс буде міжнародне журі. Глядачі також обиратимуть свого фаворита.

Окрім конкурсної програми, на KISFF буде представлено низку тематичних програм і спеціальних подій.

Спеціальною подією фестивалю стане показ і обговорення стрічки «Фільм, що купує кінотеатр», створеного задля порятунку кінотеатру «Куб» у Брістолі. Кожна нова хвилина фільму знята одним із прихильників кінотеатру або одним із його колишніх знаменитих гостей, таких як Бен Ріверс, Джем Коен, Емма Хеддіч, Ніколас Роуг, Пітер Стрікленд і Дженнет Томас, а також культовий музикант Джендек. У неперервному потоці тут змішалися жахливі, поетичні та надприродні епізоди, ніби нарізка старої відеоплівки чи шокуюче неочікувана добірка дивакуватих YouTube-хітів. Захопливий і потужний прояв світу «Кубу» та водночас засіб його існування, цей епічний фільм дає зрозуміти, наскільки багатогранним може бути творчий дух тут і зараз.

Окремої уваги заслуговує програма «Національна панорама», у якій представлено українське кіно. Тут і всім відомі українські «фестивальні хіти», і зовсім нові імена. «Ми дуже переживаємо за українське кіно і хочемо підтримувати його всіма можливими способами. Пропонуємо і вам робити те саме! Не ставтесь до українського кіно упереджено, тут фільми дійсно варті уваги!» – закликають організатори фестивалю.

У рамках програми «Короткі метрики» буде продемонстровано українські анімаційні стрічки.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині голова ...
Наступна новина: У Волинській області у ...

КОМЕНТАРІ