На Львівщині прощаються з отцем Василем Поточняком

На Львівщині прощаються з отцем Василем Поточняком

23.04.15 09:08 0 515
Учора після прощання з о. Василем Поточняком у його рідному с. Лімна Турківського району, де відбулися Поминальна Літургія та Парастас, домовину з тілом покійного привезли до прокатедрального самбірського собору Покрова Пресвятої Богородиці Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

Про це повідомив кореспондент IA ZIK.

Домовину встановили у соборі. Чин Парастасу відслужили єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Ярослав Приріз, його помічник владика Григорій Комар, яким співслужили священики церков єпархії. Серед чисельних молільників можна було бачили чоловіків та жінок із синьо-жовтими пов’язками на шиї. Це ті, що з покійним отцем Василем Поточняком ходили на прощі, які він організовував із Самбора до Зарваниці, та до інших святих місць.

Слово вдячності виголосив владика Ярослав Приріз. Він висловив щире співчуття батькам покійного, братові, сестрам та всій родині, а також священству єпархії, греко-католицькій церкві, які втратили вірного воїна Христа, а українці-емігранти Італії – надійного помічника і захисника.

Після Парастасу відбувся чин останнього цілування. До четвертої години ранку священики біля домовини читали Євангеліє, потім у соборі відбулося заупокійне Богослужіння. О 5 годині тіло усопшого проієрея Василя Поточняка із Самбора перевезли у Львів до собору Св. Юра, де відбудеться Архиєрейська поминальна Літургія.

Нагадаємо, що 15 квітня після довгого, майже трирічного, лікування важкої хвороби в італійському місті Брешія на 42-му році життя і 19-му році священства відійшов у вічність протоєрей Василь Поточняк – виконавчий секретар Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, перший Національний Координатор душпастирства для українців в Італії.

Він народився в с. Лмна Турківського району. Отець Василь Поточняк був ревним священиком Української Греко-Католицької Церкви та великим патріотом України, громадським діячем, організатором прощ до святих місць.

Поховають отця Василя Поточняка 22 квітня у Зарваниці.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: На Волині у результаті ...

КОМЕНТАРІ