В ужгородській школі пройшов «День цивільного захисту»

В ужгородській школі пройшов «День цивільного захисту»

23.04.15 15:51 0 608
Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 22 квітня у ЗОШ №12 м. Ужгород пройшов День цивільного захисту.

Його організаторами виступили педагогічний колектив даного начального закладу, управління освіти і науки Ужгородського міськвиконкому, Управління ДСНС в області та навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області. Такі заходи проводяться щорічно наприкінці навчального року і є своєрідним підведенням підсумків засвоєння учнями матеріалу з основ безпечної поведінки.

Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно й чітко діяти , щоб захистити власне здоров'я та життя.

Вранці школярам було оголошено план проведення Дня цивільного захисту. Далі вчителі розповідали дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах тощо.

Також було підготовлено плакати, виставку малюнків з тематики основ безпечної життєдіяльності.

Завершальним етапом стала евакуація школи, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій. Старшокласники у свою чергу змагалися в одяганні протигазів та захисних костюмів і показували приклад молодшим класам.

Усі присутні переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

У даному заході також взяли участь керівники усіх загальноосвітніх закладів обласного центру, аби мати змогу подивитися на організацію роботи своїх колег та обмінятися набутим досвідом.

Управління ДСНС України

у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ