У Львівській області моделювання безпечної поведінки дітей в різних надзвичайних ситуаціях

У Львівській області моделювання безпечної поведінки дітей в різних надзвичайних ситуаціях

23.04.15 15:17 0 636
Реальність сьогодення така, що в сучасному світі ніхто не застрахований ні від соціальних потрясінь, ні від стихійних лих, ні від екологічних катаклізмів, ні від зростання злочинності, ні від економічної нестабільності. На жаль наша ментальність ігнорує безцінність людського життя, тому завдання полягає в тому, щоб прищепити нашим дітям розуміння того, що людський організм – складне, але надзвичайно крихке створіння природи, і себе, своє здоров’я, своє життя треба вміти берегти та захищати.

22 квітня 2015 року педагогічними працівниками обласного методичного кабінету безпеки життєдіяльності населення Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Львівської області спільно з Централізованою бібліотечною системою для дітей та юнацтва м. Львова в рамках проекту «Безпека життєдіяльності» була проведена тематична зустріч з учнями п’ятих, шостих та сьомих класів СЗОШ №44 імені Т.Шевченка, щодо моделювання безпечної поведінки дітей в різних надзвичайних ситуаціях.

Методистами була розроблена та продемонстрована перед учасниками навчально-виховного процесу презентація «Безпечне місто Львів», метою якої є формування уявлення дітей про дії під час надзвичайних ситуацій, застереження та попередження учнів про можливі надзвичайні ситуації, які характерні для нашого регіону. Дітям розповіли про основні правила безпечної поведінки в різних надзвичайних ситуаціях, а саме при повені, землетрусі, урагані, натовпі та теракті, але особлива увага була приділена діям дітлахів за сигналами оповіщення «Повітряна тривога». Під час заходу відбувалася жвава бесіда, діти задавали питання та розповідали про ситуації, свідками яких були вони самі або їхні знайомі. Приємно зазначити, що дітлахи дають правильні відповіді на питання, які ми завчасно для них підготували, ідуть на контакт та дуже прагнуть щоб їх також почули.

Кожен з нас розуміє, що досвід дитинства багато в чому визначає доросле життя людини, тому важливо саме зараз, на даному етапі навчити їх правилам поведінки у небезпечних ситуаціях, адже ми з вами бажаємо нашим дітям безпечного, здорового та щасливого майбутнього і усі наші спроби вберегти їх від бід і негараздів продиктовані саме цим.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Іршавщині ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ