У Рівненській області пізнавальна екскурсія для школярів

У Рівненській області пізнавальна екскурсія для школярів

23.04.15 08:06 0 564
* З подвоєною інформативністю провели 20 квітня у Сарнах День відкритих дверей для учнів Сарненської загальноосвітньої школи № 4. Школярам презентували послуги та можливості районного центру зайнятості та навчального відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Щоб знання учнів про різноманітні професії та їх попит на ринку праці стали ґрунтовнішими, юним гостям розповіли про інформаційно-консультаційні послуги центру зайнятості, які надають тут учнівській молоді.

Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Поліна Кутузова провела учнів 3-х та 4-х класів Сарненської загальноосвітньої школи № 4 по функціональних секторах центру зайнятості. Школярі ознайомилися з розташуванням просторових секторів, принципом обслуговування клієнтів служби зайнятості, переглянули інформаційні матеріали, що знаходяться в профінформаційному секторі та в секторі запобігання соціальним ризикам. Переглядаючи описи професій, найактивніші учні ставили досить цікаві запитання, на які отримали вичерпні відповіді.

Хлопчики та дівчатка переглянули мультфільм «Ким бути?», відеопрезентацію «Світ професій, мій вибір – мій успіх!». Щоб розширити професійну обізнаність дітей, був проведений конкурс «Жартівлива вікторина», на якому успішно відгадали майже всі загадки. В ігровій формі Поліна Кутузова навчила учнів роботі з формулою вибору професії. Юні відвідувачі дізналися, що при виборі професії потрібно вивчити свої інтереси, нахили, психо-фізіологічні можливості, а для цього доцільно використовувати відповідні різноманітні тести. Тому, наступним етапом в бесіді з учнями було ознайомлення їх з класифікацією типів професій за Є.О.Клімовим. Також цікавою та пізнавальною для школярів була екскурсія в Сарненському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Завідуючий навчальним відділенням Іван Гаврилюк розповів юним гостям про особливості навчання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Він ознайомив із переліком ліцензованих професій, за якими проводиться навчання саме в Сарненському навчальному відділенні. Іван Гаврилюк провів учнів класами, де вчаться кравці, продавці, бухгалтери. В майстерні кравців учням провели презентацію професії вишивальник. Дівчата і хлопці на власні очі побачили, як працює вишивальна машинка, які вироби на ній можна виготовити. Діти настільки були вражені і зацікавленні, що не хотіли переходити на оглядини до іншої аудиторії. Хоч і тут їм було не менш цікаво, адже в класі з охорони праці вони не просто побачили, а й навчилися правильно надавати першу медичну допомогу при зупинці серця. Найсміливіші робили штучне дихання та непрямий масаж серця на муляжі людини.

Діти зрозуміли, що за порадою у виборі професії вони можуть звернутися не тільки до рідних чи друзів, а й до висококваліфікованих фахівців служби зайнятості. Усі учасники заходу отримали інформаційно-роздаткові матеріали стосовно професій, послуг служби зайнятості та адреси веб-порталів, які допомагають у виборі професії та побудові кар'єри.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці обговорювали ...
Наступна новина: У Хмельницькій області ...

КОМЕНТАРІ