рятувальники ГУ ДСНС провели акцію «Вектор безпеки» у ході Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Безпека життєдіяльності»

рятувальники ГУ ДСНС провели акцію «Вектор безпеки» у ході Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Безпека життєдіяльності»

23.04.15 16:33 0 607
22 квітня рятувальники Головного управління Державної служби з НС у Рівненській області спільно з працівниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області провели акцію «Вектор безпеки», яка проходила у рамках проведення Всеукраїнської студентської олімпіади з професійно-орієнтованої дисципліни «Безпека життєдіяльності» для вищих навчальних закладів України.

На даний захід також були запрошені співробітники Державної автомобільної інспекції, науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Рівненській області, фахівці обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Рівнегазу та Рівнеобленерго.

Основною метою акції була практична демонстрація для учасників олімпіади можливостей пожежно-рятувальної, медичної та спеціальної техніки. Також студенти отримали реальну можливість поспілкуватися з фахівцями різних напрямків, задати питання, що їх цікавлять та отримати професійно-грамотні відповіді спеціалістів.

Як кажуть теорія необхідна, проте практика набагато цікавіша. Вогнеборці в зрозумілій формі розповіли про аварійно-рятувальне спорядження за допомогою якого ліквідовуються наслідки надзвичайних ситуацій, складних ДТП та великих пожеж. Більше того, присутнім на практиці було продемонстровано можливості бензоріза, пневмоподушки, гідравлічних ножиць, апарата захисту органів дихання, тощо. До того ж, усі охочі за бажанням приміряли бойовий одяг пожежного-рятівника та сапера.

Також, офіцери ДСНС продемонстрували зразки артснарядів, мінометних мін та гранат, які найчастіше піротехніки Служби порятунку знаходять на території Рівненщини та розповіли про наслідки нехтування правилами безпеки під час виявлення підозрілих предметів.

Всі охочі мали можливість сфотографуватися на пам'ять з рятувальниками на фоні спецтехніки. Цього дня поза увагою працівників Держслужби з НС не залишився жодний учасник олімпіади: усім вручили «Пам’ятки з основ безпечної життєдіяльності».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відділ зв’язків з ...
Наступна новина: Правоохоронці встановлюють ...

КОМЕНТАРІ