На Буковині для педагогів та школярів провели тренінги із цивільного захисту

На Буковині для педагогів та школярів провели тренінги із цивільного захисту

23.04.15 09:43 0 613
Міліціонери та рятувальники навчали освітян та учнів правилам евакуації з приміщення під час надзвичайних ситуацій, наприклад – під час пожежі або при виявленні вибухонебезпечних предметів.

У школі звучать три дзвоника – і діти з педагогами організовано покидають приміщення навчального закладу. На кожному поверсі обов'язково є план-схема евакуації, якої всі невідступно дотримуються. Вже на вулиці дітям розповіли, як важливо знати про шляхи безпечного та швидкого виходу із будівлі під час виникнення надзвичайних ситуацій.

– Такі заходи ми проводимо щорічно, – розповів директор Лашківського загальноосвітнього закладу Іван Руснак. – Звісно, такі тренінги діти сприймають як гру. Але я впевнений, що завдяки таким методам у разі виникнення надзвичайної ситуації учні та педагоги не розгубляться і знатимуть алгоритм дій.

– З учнями постійно проводимо профілактичні бесіди, – зазначає в.о. начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей Кіцманського райвідділу Назар Миронюк. – Останнім часом більше звертаємо увагу на попередження скоєння ними таких кримінальних правопорушень, як неправдиве повідомлення про замінування. Ми пояснюємо дітям, що такі жарти тягнуть за собою відповідальність. І навіть якщо школярі через вік не зможуть постати перед судом, відповідатимуть за їхні вчинки батьки.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Вінниччині відбувся ...

КОМЕНТАРІ