На Волині у результаті проведення спецоперації за видобуток бурштину затримали 21 особу

На Волині у результаті проведення спецоперації за видобуток бурштину затримали 21 особу

23.04.15 09:09 0 604
Про це під час брифінгу повідомив начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

близько 1-ї години ночі у чергову частину Маневицького РВ УМВС України у Волинській області надійшло телефонне повідомлення від невідомої особи про те, що у лісовому масиві, неподалік села Галузія, здійснюють незаконний видобуток бурштину-сирцю.

– На місце події негайно вирушила слідчо-оперативна група, а згодом і бійці роти «Світязь» та спецпідрозділу міліції громадської безпеки особливого призначення УМВС України в області, – розповів Петро Шпига. – У лісовому масиві міліціонери помітили більше двадцяти осіб, жителів Маневицького району Волині та міста Кузнецовськ Рівненської області, які були одягнені у робочий або камуфльований одяг. Біля вищевказаних осіб знаходилось дві ввімкненні саморобні мотопомпи з приєднаними рукавами-шлангами. При огляді місця події виявлено чотири свіжоутворених ями глибиною приблизно до двох метрів, два трактори, три легкових автомобіля та один мікроавтобус.

На момент прибуття правоохоронців у салонах автомобілів нікого не було. Більшість виявлених осіб щодо свого перебування у лісовому масиві і щодо наявності працюючих мотопомп давати будь-які пояснення відмовилися.

У результаті огляду правоохоронці вилучили шість транспортних засобів, дві саморобні мотопомпи з пристосованим обладнанням, дві каністри ємкістю 30 літрів, один акумулятор, до якого була підключена фара для нічного освітлення. Окрім того – близько 10 сіткових підсаків різної форми, одну гофровану трубу та мисливську рушницю, зареєстровану у встановленому порядку.

– Вилучені транспортні засоби і речі доставили у райвідділ, а всіх осіб запросили для дачі пояснень, – повідомив Петро Шпига. – Відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною другою статті 240 Кримінального кодексу України. У кримінальному провадженні проводяться всі необхідні першочергові слідчі дії.

Насамкінець начальник обласного управління міліції наголосив:

– Міліція докладе всіх зусиль, аби припинити незаконний видобуток бурштину на території Волині. Рейди із залученням бійців спецпідрозділів відтепер стануть традиційними. Тому звертаюся до всіх громадян із проханням повідомляти про такі протиправні дії. Наша реакція буде миттєвою і принциповою.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ