В Луцьку трагедія,подвиг,пам'ять

В Луцьку трагедія,подвиг,пам'ять

23.04.15 13:32 0 584
В читальному залі бібліотечного філіалу № 3 архівний відділ Луцької міської ради спільно з бібліотекою-філіалом № 3 організували документальну виставку, приурочену 29-ій річниці трагічної дати в історії нашої країни, - “Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять”.

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС і сумарна радіація в 30-40 разів більша, ніж при вибуху в Хіросімі в 1945 році.

Унаслідок чорнобильського вибуху в Україні було радіаційно забруднено більше ніж 2300 населених пунктів, розташованих на території 12 областей. Чорнобильська катастрофа порушила нормальну життєдіяльність і виробництво в багатьох регіонах України, Білорусі і Росії, призвела до зниження виробництва електроенергії для потреб економіки. Істотні збитки було завдано сільськогосподарським і промисловим об'єктам, постраждали лісові масиви і водне господарство. Але ніякими фінансовими розрахунками не виміряти людське горе, пов'язане зі смертю чи втратою здоров'я ліквідаторів аварії, із хворобами дітей, зі страхом згубних наслідків катастрофи.

На виставці представлені копії архівних документів, фотодокументів, добірка книг та газетних публікацій, що знайомлять відвідувачів з хронікою подій, які стались на Чорнобильській атомній станції.

Запрошуємо лучан і гостей міста Луцьк відвідати виставку. Експозиція розташована на першому поверсі бібліотеки-філіалу № 3 (вул. Драгоманова, 1).

Архівний відділ міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Владика Венедикт ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ