Нідерландські підприємці зацікавлені у співпраці з Луцьком

Нідерландські підприємці зацікавлені у співпраці з Луцьком

23.04.15 15:37 0 577
У Луцьку перебуває нідерландська торгова місія на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Королівства Нідерландів в Україні паном Кейсом Кломпенхаувером. Мета візиту — вивчення можливостей ринку Волинського регіону та налагодження нових контактів.

У складі голландської делегації — 20 компаній, які представляють різні галузі економіки: сільське господарство, будівництво, логістику тощо. Більшість з них вже активно працюють в Україні та мають на меті відкрити для себе економічний потенціал західного регіону України.

Міський голова Микола Романюк привітав гостей у нашому місті. Він зауважив, що Луцьк межує з Європейським Союзом. “Волиняни та лучани прагнуть інтегруватися в європейську спільноту. Про ці прагнення вони заявили на Майдані під час Революції Гідності”, - зазначив міський голова й розповів, що шість з тих, хто відстоював незалежність України, - лучани. Також розповів про втрати, які Волинь зазнала через неоголошену війну на Сході.

Міський голова висловив вдячність Надзвичайному та Повноважному послу Королівства Нідерландів в Україні за підтримку у такий складний час. У свою чергу, пан Кейс Кломпенхаувер висловив щирі співчуття й запевнив, що Королівство Нідерландів підтримує Україну у боротьбі за демократію та розвиток.

Микола Романюк розповів про міжнародну співпрацю у Луцьку, інвестиційні підприємства, реалізацію міжнародних проектів у різних галузях міста. Серед напрацювань у цьому напрямку - 16 міст-партнерів у 9 країнах світу, спільні програми у галузях енергозаощадження, освіти, культури, екології. Активна й ефективна робота Луцька з НЕФКО. На стадії старту — проект з ЄБРР, в рамках якої у 210 будинках міста встановлять 210 індивідуальних теплових пунктів.

“Ми відкриті до співпраці й готові дати “зелене світло” для інвестицій бізнесу”, - зауважив він.

За словами Надзвичайного та Повноважного посла Королівства Нідерландів в Україні Кейса Кломпенхаувера, навіть у цей складний для України час, голландські підприємці налаштовані оптимістично стосовно з співпраці з нею. “Ми розглядаємо Україну - як плідного партнера у економічній діяльності, експорті”, - зазначив він.

Найбільше посла зацікавила співпраця у галузі агропромислового комплексу, а також логістики, інформаційних технологій.

Окреслив для себе напрямки співпраці й міський голова Микола Романюк. Серед них — це співпраця у питаннях переробки побутових відходів, залучення інвестицій.

Опісля заступник міського голови Тарас Яковлев презентував іноземній делегації інвестиційний потенціал Луцька.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ