Волинська область: у Ковелі рятувальники спільно з освітянами провели День цивільного захисту у професійному ліцеї

Волинська область: у Ковелі рятувальники спільно з освітянами провели День цивільного захисту у професійному ліцеї

23.04.15 08:27 0 506
22 квітня в рамках проведення Тижня безпеки рятувальники державної пожежно-рятувальної частини №19 м. Ковеля спільно з адміністрацією Ковельського професійного ліцею провели День цивільного захисту. У заході взяли участь 280 учнів, викладацький та обслуговуючий персонал закладу.

Заняття складалось з практичної та теоретичної частин. Відпрацьовано дії щодо евакуації учасників навчально-виховного процесу, надання першої допомоги постраждалих при аваріях з викидом небезпечних хімічних речовин, умовне гасіння пожежі.

За задумом у приміщенні майстерні слюсарів з ремонту автомобілів внаслідок короткого замикання електрообладнання виникла умовна пожежа. За спеціальним сигналом у будівлі ліцею та гуртожитку викладачами ліцею та майстрами проведено евакуацію учнів з приміщень відповідно до опрацьованих планів евакуації, групою добровільної пожежної дружини організовано гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння на першій стадії.

Повідомлення про пожежу поступило на пункт зв’язку пожежно-рятувальної служби м. Ковеля, черговий радіотелефоніст направив за викликом оперативно-рятувальне відділення ДПРЧ-19. Рятувальники швидко прибули до місця виклику та загасили умовну пожежу.

Після показових навчань заступник начальника ДПРЧ-19 Дмитро Карпук провів з учнями та викладачами лекцію-інструктаж щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки в побуті, на робочому місці та місцях відпочинку. Нагадав порядок дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, правила поведінки на воді та дії при виявленні вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів тощо.

Дирекція ліцею підвела підсумки Дня цивільного захисту - розглянула правильність дій всіх учасників, а також наголосили керівникам структурних підрозділів про дотримання правил пожежної та техногенної безпеки під час навчального процесу працівниками та учнями.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ