Понад 100 сімей з дітьми тимчасових переселенців зі Сходу на Прикарпатті отримали гуманітарну допомогу від Угорської Екуменічної служби допомоги та партнерів

Понад 100 сімей з дітьми тимчасових переселенців зі Сходу на Прикарпатті отримали гуманітарну допомогу від Угорської Екуменічної служби допомоги та партнерів

23.04.15 10:15 0 516
На Івано-Франківщині на прийнято та розміщено понад 3300 тимчасово переселених громадян, які були змушені покинути свої домівки у зв’язку з проведенням АТО на Сході нашої країни. Серед них є понад 1000 дітей. Саме багатодітні сім’ї, матері, які самі виховують дітей, сім’ї, в яких є діти-інваліди перебувають в зоні особливої уваги представників регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО, до якого входять і працівники Управління ДСНС в області.

Робиться все, щоб полегшити життя мешканців зі Сходу на Івано-Франківщині, щоб Прикарпаття стало для них другою домівкою. Велике значення у цій адаптації має створення комфортних умов для життя, забезпечення необхідними речами першої необхідності та продуктами харчування.

Саме з цією метою 22 квітня у приміщенні івано-франківської організації Товариства «Просвіта» в обласному центрі відбулася передача гуманітарної допомоги від Угорської екуменічної служби допомоги для понад сотні соціально незахищених сімей, які проживають на території Прикарпаття.

В Івано-Франківську таких сімей понад 30, тож саме вони були запрошені для отримання допомоги. Леся Аронець – голова правління молодіжно-громадського центру «Еталон», перший заступник керівника регіонального штабу наголосила, що це вже четверта і найбільш масштабна допомога угорських колег, які є багаторічними партнерами молодіжно-громадського центру «Еталон», до якої долучився міжнародний фонд «Арт альянс» та торгова мережа «Метро». Допомога включає в себе постільну білизну, засоби особистої гігієни, продукти харчування, яких має вистачити не на один місяць.

Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк подякував всім партнерам за надану допомогу, яка є надзвичайно важливою та потрібною для цих сімей і підкреслив, що і влада і неурядові структури й надалі шукатимуть всі можливі способи для надання допомоги тимчасово переселеним особам зі Сходу, які знайшли свою нову домівку на Прикарпатті. Після цього відбулося адресне вручення кожній сім’ї речей та продуктів, які були прийняті з вдячністю, адже свідчать про турботу та розуміння їхніх проблем.

Ще 70 сімей отримають цю допомогу в районах області.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ