На Прикарпатті змагаються Дружини юних пожежних

На Прикарпатті змагаються Дружини юних пожежних

23.04.15 14:26 0 652
На Прикарпатті стартували районні та міський етапи ХХІ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних. Успіх цього заходу, котрий у 1995-тому планувався як одноразовий, за популярністю перевершив сподівання не лише освітян, а й професійних рятувальників. Тема безпеки життєдіяльності в умовах сучасного урбанізованого світу є настільки актуальною, що фестиваль Дружин юних пожежників вирішили проводити щорічно.

22 квітня в Івано-Франківську за звання кращих боролися 12 команд загальноосвітніх навчальних закладів Івано-Франківської міської ради. Фестиваль юних пожежних – саме те дійство, на котрому діти можуть найрізнобічніше продемонструвати свої теоретичні знання правил безпеки життєдіяльності та практичні уміння застосовувати їх за умов реальної небезпеки.

Метою святкового заходу є навчання підростаючого покоління правил безпечної поведінки, навичок діяти індивідуально та колективно в різних життєвих і надзвичайних ситуаціях, формування у дітей поваги до професії рятувальника, залучення молоді до вивчення історії пожежно-рятувальної служби, розвиток та прояв особистих творчих здібностей підлітків, популяризація серед молоді здорового й активного способу життя, формування навичок збереження навколишнього середовища, розкриття творчих здібностей та організація змістовного дозвілля школярів, виховання у них громадянських та патріотичних почуттів, культурних і естетичних смаків, залучення батьківської, педагогічної та творчої громадськості до роботи із дітьми у цьому напрямі.

У кожному із конкурсів – а це традиційні «Візитка», «Домашнє завдання», плакат соціальної реклами, «Рятувальна мотузка», «Медичний», «Гриби», «Переправа» та «Влучний ствольщик» - відчувалося поєднання творчої роботи педагогів і дітей. Правила безпеки життєдіяльності тут для легкості сприйняття обігрувалися та показувалися у найнеочікуваніших ракурсах. У виступах дітям допомагали хороші артистичні здібності, фізична підготовка, а трішечки – й фортуна.

Номери були настільки веселі, незвичні і дотепні, що журі довго не могло визначитися із переможцями – команд ж бо 12, а призових місць лише три. Однак, після роздумів і вагань, фаворитом змагань стала команда «Спалах» Івано-Франківського навчально-виховного комплексу "Школа-гімназія №3". Друге та третє місця посіли відповідно «101» Івано-Франківської загальноосвітньої школи № 13 і «Вумен» Івано-Франківської загальноосвітньої школи № 6 .

Переможці отримали грамоти.

А команда «Спалах» представлятиме Івано-Франківськ на обласному етапі ХХІ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних. Цього етапу із нетерпінням чекають і юні рятувальники із Верхньолипецької школи Рогатинського району та Верхньоясенівської ЗОШ Верховинського району. Позаду у них – районні етапи, попереду – ще відповідальніший – обласний.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Буковинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ