В Чернівецькій області рятувальники завітали в дитячий садочок на прем’єру вистави з протипожежної тематики

В Чернівецькій області рятувальники завітали в дитячий садочок на прем’єру вистави з протипожежної тематики

23.04.15 15:18 0 577
Загальноосвітні школи та дошкільні навчальні заклади Чернівецької області приймають активну участь у проведені Тижня знань безпеки життєдіяльності. Так, наприклад, вихователі та вихованці дошкільного навчального закладу № 45 обласного центру, що знаходиться по вул. Героїв Майдану у Чернівцях, підготували виставу на протипожежну тематику «Кицькин дім». На свято були запрошені сім'ї дітей та організатори проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності: працівники Департаменту освіти та науки Чернівецької обласної державної адміністрації та Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Згідно сценарію вистави в будинку через необережне поводження з вогнем маленьких котенят виникла пожежа. Вони, залишившись вдома самі, вирішили запалити свічку і заснули. Коли їхня мати повернулася додому, то в будинку вже вирував вогонь. Киця допомогла котенятам вийти на вулицю і викликала пожежників. При цьому вона сама намагалася загасити полум’я, а сусіди прийшли їй на допомогу. Спільними зусиллями вогонь вдалося погасити, після чого пожежники звернулися до котенят і нагадали їм правила пожежної безпеки та розповіли про всю небезпеку від ігор зі сірниками.

По завершенню вистави, фахівці Управління ДСНС наголосили на важливості повсякденного дотримання правил безпеки життєдіяльності. Також рятувальники звернулися до батьків із проханням не залишати дітей без нагляду, оскільки значна частина нещасних випадків із дітьми трапляється саме тоді, коли поруч немає дорослих.

«Проведення таких зустрічей є надзвичайно важливими. Адже слід зазначити, що коли нагадування дітям правил безпеки відбувається за допомогою ігор, веселощів, віршованого слова, танцю, музики, театралізованого дійства та ще й за допомогою справжніх пожежників – така наука стає не тільки надзвичайно корисною, а й захопливою і цікавою» - підбила підсумки зустрічі завідуюча ДНЗ № 45 Ольга Орлецька.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Жмеринському районі під ...

КОМЕНТАРІ