Хмельниччина вшанувала пам'ять ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС

Хмельниччина вшанувала пам'ять ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС

24.04.15 14:22 0 524
Гіркі чорнобильські дзвони лунають над Україною, знову і знову нагадуючи нам не лише про найстрашнішу техногенну катастрофу, але й про тих, незламних духом, справжніх героїв, що йшли на двобій із невідомим, підступним ворогом, виборюючи безпечне майбуття для прийдешніх поколінь.

в переддень 29-ї річниці Чорнобильської трагедії, голова облдержадміністрації Михайло Загородний, голова обласної ради Іван Гончар, виконуючий обов'язки міського голови, секретар Хмельницької міської ради Костянтин Чернилевський, ліквідатори аварії, представники громадських організацій, духовенства, родичі загиблих взяли участь у жалобних заходах, які пройшли в обласному центрі.

Біля пам'ятника «Пожежним – Героям Чорнобиля», що біля Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять ліквідаторів, поклали квіти до пам'ятника «Пожежним – Героям Чорнобиля». Після цього були запалені свічки у каплиці Пресвятої Богородиці Неопалимої Купини.

Скорботні заходи були продовжені проведенням мітингу-реквієму біля пам'ятника «Героям та жертвам Чорнобиля» на перехресті вулиць Кам'янецької та Прибузької.

«Ми будемо працювати над тим, аби посприяти та допомогти у вирішенні питань ліквідаторів аварії на ЧАЕС - людей, які віддали своє життя чи здоров'я заради мирного спокійного майбутнього не лише України, а й Європи та світу», - сказав Михайло Васильович.

Довідка.

У 1986-му році сталася найбільша техногенна катастрофа в історії людства – аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

О 1 годині 23 хвилини 26 квітня вибухнув четвертий реактор ЧАЕС. Сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі у 1945 році. Від вибуху і при гасінні пожежі, що тривала близько 10 днів, загинув 31 чоловік і більше 200 було госпіталізовано. За неофіційною статистикою, в Україні померло не менше 15 тисяч людей, які були уражені в результаті аварії на Чорнобильській АЕС. Ця жахлива трагедія зачепила долю кожного українця, сколихнула життєве дерево стражденного українського народу.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: В тернопільських ...

КОМЕНТАРІ