На Хмельниччині рятувальники провели День цивільного захисту в гімназії

На Хмельниччині рятувальники провели День цивільного захисту в гімназії

24.04.15 11:24 0 555
23 квітня у всіх дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах Хмельницького відбувся День цивільного захисту. Навчити школярів Хмельницької гімназії №2 основам безпеки життєдіяльності завітали співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які відгукнулися на запрошення директора Віктора Байдича.

Насамперед, під час лекцій у актовій залі рятувальники розповіли дітям правила поведінки під час різних надзвичайних ситуацій, а для закріплення отриманої інформації продемонстрували повчальні відеофільми, та вручили тематичні листівки та пам’ятки з правилами безпеки життєдіяльності. Далі за сигналом про евакуацію всі учні швидко залишили приміщення і вийшли на вулицю, де на них чекав справжній сюрприз.

На майданчику біля навчального закладу рятувальники розгорнули спецтехніку та аварійно-рятувальне обладнання. Вогнеборці 37-ї державної пожежно-рятувальної частини на практиці показали дітям, як вони ліквідовують пожежі. Хлопці та дівчата з захопленням спостерігали, як рятувальники прокладають рукавну лінію та гасять умовну пожежу. Особовий склад групи аварійно-рятувальних робіт продемонстрував спеціальний інструмент, яким користуються під час ліквідації різноманітних надзвичайних ситуацій. З неприхованим захватом школярі спостерігали, як за допомогою пневмоподушки рятувальники підняли на висоту 20 см пожежний автомобіль, вага якого понад 7 т.

У свою чергу, працівники з радіаційного і хімічного захисту розповіли дітям правила поведінки під час розливу ртуті, а також продемонстрували засоби захисту органів дихання та шкіри, які використовуються під час роботи у хімічно-забрудненому середовищі.

Після побаченого діти з захопленням ділилися своїми враженнями, адже вони навіть не сподівалися, що у них буде можливість познайомитися з представниками мужньої професії.

Аналогічні заходи у навчальних закладах області відбуваються щороку, адже саме так діти найкраще сприймають і запам’ятовують корисну інформацію, а потім навіть навчають батьків.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ