Новий «Маршрут №1» розкаже про шлях короля Данила

Новий «Маршрут №1» розкаже про шлях короля Данила

24.04.15 10:53 0 565
У попередніх випусках «Маршруту №1» «День» розпочав свою «мандрівку» українським простором свободи. Розповідаючи про різні регіони і міста, креативна команда глянцю намагалася створити своєрідний багатовимірний путівник – у просторі та часі, вздовж горизонтів і вглиб віків. Вона досліджувала історичні та сучасні компоненти цього простору, людей, без яких він був би неможливим, особисті історії тих, хто нині його творить. І новий «Маршрут №1» є гармонійним продовженням обраного курсу. Обкладинка випуску

Про це повідомили у прес-службі газети «День».

З нового випуску «Маршруту №1» читачі дізнаються про «Данила, що створив державу, яку поважали у світі». Історик Олександр Головко розповідає про роль Короля Волині та Галича в українській історії та його порівняння з Олександром Невським. А ще – 10 фактів про Данила Романовича, які має знати кожний українець.

«І що важливо, вся ця історія не є конфронтаційною, – Данило Галицький чи Данило Волинський… Ні, він король Волині, Галича і Холма, того періоду, коли була підхоплена слава Київської держави, – пише у своїй традиційній вступній колонці до «Маршруту №1» головний редактор «Дня» Лариса Івшина. – Зрештою, він повернув собі свій престол у Києві, це ми повинні фіксувати як успіхи, піднесення та досягнення. Звісно, це було помітно і в Європі, бо невипадково Папа Римський коронував Данила… Але головне те, що ми органічно, у сьогоднішній боротьбі за Свободу і Європу, виявили, що у нас велика спадщина. Ми відкрили цю віртуальну «скриню скарбів», кожен може взяти з неї...»

А це далеко не все, що підготувала креативна команда «Дня» для читачів «Маршруту №1» та любителів історії і мандрів. Наприклад, на сторінках глянцю ви знайдете своєрідну екскурсію трьома столицями Короля – Володимиром, Галичем та Холмом. А ще – віртуальну екскурсію у ХІІІ–ХІV століття, коли Волинсько-Галицьке князівство стало політичним та духовним спадкоємцем Київської Русі, її високих мистецьких надбань. Ви дізнаєтесь, які ремесла досягли розквіту за часів правління Данила, у що вдягалися тоді жінки та які прикраси носили.

І, звичайно, у «маршруті №1» буде традиційна інфографіка, десерти королівської кухні від Едуарда Насирова, які можна приготувати на своїй кухні, та багато іншої цікавої та корисної інформації.

Запитуйте 31-й «Маршрут №1. Про Данила. Короля Волині та Галича» вже з 24 квітня у кіосках преси або замовляйте на сайті «Дня».

«А всі охочі, зокрема представники бізнесу, можуть долучитися до кола наших партнерів і представити себе і свої проекти у наступних «Маршрутах», – наголосили у «Дні».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Вінничині прокуратура ...

КОМЕНТАРІ