УПЦ (КП) закликає Автокефальну православну церкву до об’єднання,– заява

УПЦ (КП) закликає Автокефальну православну церкву до об’єднання,– заява

24.04.15 10:06 0 564
Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП) закликала Українську автокефальну православну церкву (УАПЦ) до об'єднання.

Відповідна заява опублікована на сайті УПЦ КП.

«Київський патріархат підтримує та вітає позицію місцеблюстителя престолу УАПЦ митрополита Львівського Макарія… щодо нагальності та невідкладності справи церковного об’єднання. В умовах зовнішньої кремлівської агресії проти України церковний та патріотичний обов’язок всіх прихильників автокефалії Української церкви – перегорнути сторінку розділення та відновити єдність.

Ми знаємо, що невідкладне об’єднання УАПЦ та Київського патріархату є бажанням переважної більшості вірних і духовенства Української автокефальноі православної церкви. Також засвідчуємо, що цей процес має духовну підтримку Вселенського патріархату та православних українських церков у діаспорі. Цього очікує і українське суспільство», – йдеться у заяві.

У прес-центрі наголошують, що Київський патріархат «щиро шанує всі добрі досягнення УАПЦ та прагне до збереження її позитивного історичного спадку».

Також зазначається, що Київський патріархат відкритий до конструктивного і плідного діалогу з УАПЦ та очікує, що у підсумку рішень Архієрейського собору УАПЦ цей діалог невідкладно розпочнеться.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Студенти Тернопільщини ...
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ