Радіо «Промінь» відсвяткувало 50-річчя

Радіо «Промінь» відсвяткувало 50-річчя

24.04.15 12:30 0 511
Найстаршій молодіжній радіостанції України – радіо «Промінь» – виповнилося 50 років.

Як йдеться на офіційному сайті Національної радіокомпанії України, 22 квітня 1965 року вийшов Наказ №117 Державного Комітету Ради міністрів Української РСР. Документ приписує «з метою поліпшення республіканського радіомовлення і кращого задоволення запитів радіослухачів» організувати музично-інформаційну радіопрограму «Промінь».

Спочатку «Промінь», дійсно, був невеличкою програмою. Лише за кілька років перейшов на цілодобове мовлення.

Нині це Другий канал Українського радіо, де значну частину контенту становлять прямі ефіри на актуальні теми політики, економіки, культурно-мистецького життя. І, звісно ж, як і від самого початку візитна картка «Променя» це якісна музика – сучасна українська, класика, джаз, рок, альтернатива та інших жанрів. Декілька цікавих фактів про радіо «Промінь»:

Перша в Україні школа радіо-діджеїв з’явилася саме на радіо «Промінь», коли комерційні станції навіть і не мріяли про свої ефіри. Називалася ця практична ді-джейська школа – «Гарячий компот». В середовищі молодих інтелектуалів був ритуал: зібратися компанією й «послухати» передачу, як це називалося, «почаркувати» під «Компот».

Саме завдяки радіо «Промінь» українці вперше дізналися що таке хіт-парад. Першопрохідцем у цьому жанрі стала програма «12-2» – свіжий ковток нової музики та неординарної подачі інформації.

В ефірі «Променя» з’явилися перші в історії України прямі радіоефіри з гостями у студії. До цього всі «гостьові» програми на УР виходили в запису. Інтерактив – телефонні дзвінки слухачів в прямий ефір – теж першим випробував «Промінь».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ