В Івано-Франківській області дошкільнята навчалися правил безпеки

В Івано-Франківській області дошкільнята навчалися правил безпеки

24.04.15 10:32 0 584
Всі ми прагнемо забезпечити своїм дітям щасливе дитинство. Щасливе – означає безтурботне, цікаве, радісне, але найголовніше – безпечне. А найважливішою умовою безпеки маляти є прищеплення з самого раннього віку необхідних знань про безпечну поведінку.

З цією метою на базі дошкільного навчального закладу № 4 “Калинова сопілка” м. Івано-Франківська у рамках проведення Тижня безпеки дитини відбувся виховний захід в організації та проведенні якого взяли участь фахівці Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Івано-Франківської області.

"Даний захід є ефективної формою практичної підготовки керівного складу, працівників та вихованців навчального закладу до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, а зараз, в умовах ускладнення соціально-політичної ситуації в державі, набуває ще більшої важливості" – зазначив у своїй промові начальник Центру, полковник служби цивільного захисту Роман Борисюк.

Дійство у рамках Тижня безпеки підготували педагоги разом з працівниками Центру, а втілили задум дорослих вихованці старших груп дитсадка, які зустріли гостей дуже привітно та показали високий рівень знань правил безпеки.

Зокрема, дітки виконували цікаві ігрові вправи, відгадували загадки, пригадали прислів’я та приказки на тематику безпеки життєдіяльності та жваво відповідали на поставлені питання.

Окрім того, дітлахи змагалися у спортивних естафетах: приборкували умовну пожежу, набирали номер служби порятунку «101» на ігровому телефоні, змагалися на швидкість у порятунку іграшкових персонажів із охопленого пожежею будиночка.

Далі було проведено тренування по евакуації вихованців та працівників з приміщення навчального закладу. Спочатку дітям була оголошена навчальна тривога, згідно якої у музичному залі сталася пожежа, тому їм потрібно було швидко зібратися, одягнути ватно-марлеві пов'язки та покинути приміщення.

З неабияким зацікавленням дошкільнята сприйняли зустріч з командою рятувальників, які відвідали дитячий садок. Діти мали можливість спілкування із справжніми пожежниками, які продемонстрували пожежно-рятувальну техніку, спецодяг та обладнання пожежної машини, всі пристрої для пожежогасіння.

Кожен бажаючий мав можливість відчути себе справжнім рятувальником, посидівши в машині, помірявши каску пожежника. Також малюки і дорослі були в захваті від справжнього водяного шоу – демонстрації подачі води.

Дошкільнята, які приймали участь у даному заході, крім позитивних вражень і задоволення, отримали й практичні навички та уявлення про небезпечні для людського життя ситуації і способи поведінки у них.

Тому потрібно з малечку правильно формувати уявлення дітей про небезпеку під час пожежі, пояснювати й навчати правильно поводити себе в різних надзвичайних ситуаціях. Адже головне завдання кожного з нас – виховувати у дітей почуття відповідальності.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Понад 400 працівників ...

КОМЕНТАРІ