Львівські депутати-свободівці вимагають демонтувати всі совєцькі символи

Львівські депутати-свободівці вимагають демонтувати всі совєцькі символи

24.04.15 12:17 0 615
Депутати фракції ВО "Свобода" 23 квітня 2015 року звернулися до львівського міського голови Андрія Садового з вимогою якнайшвидше розпочати демонтаж окупаційних совєцьких символів у Львові. Відповідне звернення зачитав під час сесії Львівської міської ради депутат від фракції ВО "Свобода" Іван Лещишин.

Надаємо повний текст звернення:

"Злочини проти людства, здійснені тоталітарними режимами ХХ століття, не мають і не можуть мати терміну давності.

Жертвами цих злочинів стали понад 20 мільйонів українців, яких заморили голодом, замордували у тюрмах та концентраційних таборах.

9 квітня 2015 року Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки. Цей закон не лише дає правову оцінку режимів, винних у масових вбивствах на українських теренах, але й створює необхідні інструменти для подолання наслідків тоталітаризму . Він покладе край існуванню комуністичних організацій в Україні, дасть можливість провесті перейменування вулиць, названих на честь людей, винних у репресіях та масових злочинах. Нарешті демонтують й пам'ятники, які досі спотворюють наші ландшафти.

Депутати Львівської міської ради від фракції ВО "Свобода" у своїх зверненнях неодноразово звертали увагу на необхідність демонтажу радянських символів у Львові. Очевидно, що ми зобов'язані очистити наше місто від будь-яких слідів присутності злочинних тоталітарних режимів. Зважаючи на це, Львівська міська рада вимагає від міського голови Андрія Садового невідкладно вжити заходів для демонтажу будь-якої тоталітарної символіки СРСР та символіки комуністичної партії, що є на території міста Львова".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ