Депутати-свободівці – за повернення в державну власність ПАТ "Львівобленерго"

Депутати-свободівці – за повернення в державну власність ПАТ "Львівобленерго"

24.04.15 14:08 0 651
Члени фракції ВО "Свобода" у Львівській міськраді 23 квітня 2015 року звернулися до міського голови Андрія Садового з вимогою ініціювати створення тимчасової комісії в складі депутатів Львівської міськради та представників виконавчої влади міста для дослідження та висвітлення питань приватизації та можливого повернення в державну власність ПАТ "Львівобленерго". З відповідним запитом під час сесії міськради звернувся депутат Львівської міської ради Андрій Яворський.

Надаємо повний текст звернення:

"До депутатів фракції ВО "Свобода" у ЛМР надходять численні скарги мешканців і підприємств Львова щодо діяльності монополіста ПАТ "Львівобленерго", зокрема про безапеляційне відключення комунальних підприємств, водонасосних станцій, інших промислових потужностей від мережі електропостачання. Вимкнення відбуваються безкомпромісно, не зважаючи на тяжке становище підприємств, що надають комунальні послуги населенню і в тарифі яких закладена велика частка саме електроенергії, що постійно зростає в ціні.

Вартість послуг ПАТ "Львівобленерго" монопольно завищена, модернізація мереж фактично відсутня, облік спожитої енергії часто виконується з порушеннями тощо.

Останнім монопольним "диктатом" стало відключення від електромережі "Львівводоканалу", в результаті чого частина мешканців Львова залишилась без води, хоча сплатила послуги як водопостачання, так і енергоносії ПАТ "Львівобленерго".

Така ситуація є неприпустимою та потребує негайного втручання громади та виконавчої влади міста Львова.

Також вважаємо, що приватизація ПАТ "Львівобленерго" могла бути проведена з порушенням законодавства і без конкуренції, або зі звуженим колом потенційних покупців, з порушенням Конституції України, а також законів України "Про управління об'єктами державної власності" та "Про приватизацію державного майна".

Доведення незаконності приватизації ПАТ "Львівобленерго" дозволить прозоро продати його на публічних торгах з можливим залученням іноземних інвесторів, адже попри важку економічну та політичну ситуацію в країні цікавість до таких активів збереглася.

Зважаючи на вищевикладене, просимо міського голову Андрія Садового дати протокольне доручення секретаріату підготувати та винесті на розгляд цього пленарного засідання Ухвалу про створення тимчасової комісії в складі депутатів Львівської міської ради, представників Львівської виконавчої влади для дослідження та висвітлення питань приватизації та можливого повернення в державну власність ПАТ "Львівобленерго".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Куйбіда у Мистецькому ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ