Фракція "Свободи" у Львівській міськраді закликає заборонити проведення масових заходів 9 травня

Фракція "Свободи" у Львівській міськраді закликає заборонити проведення масових заходів 9 травня

24.04.15 16:30 0 695
Депутати від фракції "Свободи" у Львівській міськраді 23 квітня 2015 року звернулися до львівського міського голови Андрія Садового, керівника управління Служби безпеки України у Львівській області Віктора Андрейчука та начальника ГУ МВС України у Львівській області Дмитра Загарії із закликом заборонити проведення будь-яких масових заходів на території міста 9 травня 2015 року. Про це під час сесії Львівської міськради повідомив голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Любомир Мельничук.

У зверненні зазначено:

"Напередодні 9 травня у засобах масової інформації знову з'являються повідомлення про можливі провокації в українських містах. 8 травня ми відзначаємо День пам'яті та примирення, аби вшанувати загиблих, пам'ять про жертв воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних тоталітарними режимами у роки Другої світової війни.

Натомість, масові акції щодо відзначення 9 травня радянського "дня перемоги" завжди приносили для міста суттєві загрози громадському порядку. Зокрема, у 2011 року цього дня відбулися масові сутички та побиття львів'ян з боку правоохоронців, а у 2012-2014 роках представники СБУ та МВС неодноразово повідомляли про підготовку масштабних провокацій з боку проросійських груп та об'єднань, які завдяки зусиллям мешканців міста вдалося попередити та не допустити.

Львівська міська рада закликає Львівського міського голову, керівника управління СБУ у Львівській області та начальника ГУ МВС у Львівській області невідкладно вжити заходів для заборони проведення будь-яких масових заходів на території міста 9 травня 2015 року. У шніх умовах допустити вільне проведення масових заходів на цю дату у Львові – значить створити загрозу безпеці та спокою усіх львів'ян".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Цьогоріч фестиваль ...

КОМЕНТАРІ