На Вінничині починаючи з квітня отримати усі необхідні дані у вигляді витягів,довідок чи виписок можна буде в електронній формі не виходячи з дому

На Вінничині починаючи з квітня отримати усі необхідні дані у вигляді витягів,довідок чи виписок можна буде в електронній формі не виходячи з дому

24.04.15 14:14 0 554
Кабінет Міністрів на засіданні 18 березня прийняв ряд важливих рішень із дерегуляції. Зокрема, прийнято розпорядження, яке забезпечує функціонування системи електронних сервісів у сфері державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців.

Відповідне рішення Уряду передбачає спрощення процедур отримання підприємцями потрібних документів. Тепер ці послуги можна буде отримати через Інтернет вдома чи на роботі.

Для цього достатньо просто із сайту Міністерства юстиції зайти на відповідний портал, зробити замовлення на формування потрібної довідки чи витягу, оплатити цю послугу за допомогою платіжної карти, після чого потрібний документ буде сформований у режимі онлайн, і його можна роздрукувати як офіційний. Ці документи без печаток і без підписів відповідних держаних реєстраторів матимуть такий же офіційний статус як і паперові. Якщо документ знадобиться повторно, то нема потреби формувати його ще раз, оскільки він визначений час зберігатиметься на серверах Мін‘юсту і, скориставшись унікальним номером, підприємець може знову його роздрукувати.

Також нині на рівні закону передбачено, що такі документи як свідоцтво про право власності, витяг про державну реєстрацію, рішення про зупинення розгляду заяви і рішення про відмову в реєстрації права власності мають однакову юридичну силу як в електронному, так і в паперовому вигляді. Тепер двічі приходити в підрозділ органу юстиції не обов'язково. Людина повинна лише раз прийти і фізично подати пакет документів, а відповідний правоустановчий акт, за бажанням, вона може отримати вже у вигляді електронного правового документа.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Прикарпатська міліція ...

КОМЕНТАРІ