750 тисяч бланків заяв та декларацій отримали вінничани для оформлення субсидій

750 тисяч бланків заяв та декларацій отримали вінничани для оформлення субсидій

24.04.15 11:36 0 580
Більшість споживачів комунальних послуг на Вінниччині вже отримали бланки заяв на субсидії і декларації про доходи.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, наразі по області роздано понад 750 тис. заяв та декларацій на отримання житлових субсидій.

Бланки вручали здебільшого із квитанціями за комунальні послуги, які б розносили працівники обленерго.

На звороті кожного бланку заяви на субсидію є повний перелік відділів соцзахисту у Вінницькій області, їх адреси і телефони. Також є коротка інструкція – як правильно заповнювати заяву та декларацію про доходи.

Заповнити їх можна самостійно, або за потреби зробити це у відділі соцзахисту, проконсультувавшись з спеціалістом.

«На 2015 рік із державного бюджету на виплату житлових субсидій Вінницькій області виділено 184,2 млн.грн., що на 83,6 млн.грн. більше, ніж в 2014 році. Спрощені правила призначення компенсацій набувають чинності із 1 травня. З цього часу люди почнуть масово звертатися до управлінь праці та соціального захисту населення. Загалом майже всі райони впорались з поставленими дорученнями голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія в частині забезпечення бланків заяв та декларацій до усіх споживачів житлово-комунальних послуг. Однак недостатньо забезпечено виконання у Чернівецькому та Ямпільському районах, м.Могилів-Подільському» - підсумував Андрій Гижко.

Водночас, перший заступник голови облдержадміністрації закликав керівників районів та міст обласного значення протягом 10-ти днів ще раз провести прес-конференції для місцевих засобів масової інформації щодо нового механізму нарахування субсидій та забезпечити друк роз`яснювальних матеріалів в ЗМІ, а також особисто пересвідчитись в ефективності роботи телефонних гарячих ліній та консультаційних пунктів.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ