На Вінниччині за сприяння ОБСЄ розпочав роботу семінар з питань свободи релігії або переконань,а також злочинів на ґрунті ненависті (+фото)

На Вінниччині за сприяння ОБСЄ розпочав роботу семінар з питань свободи релігії або переконань,а також злочинів на ґрунті ненависті (+фото)

24.04.15 10:27 0 596
Перед початком дводенного семінару для представників районної та обласної державної влади в рамках проекту ОБСЄ/БДІПЛ «Зміцнення безпеки релігійних громад та інших груп в Україні» із організаторами заходу зустрілись заступник голови - директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Ігор Івасюк та начальник управління у справах національностей і релігій облдержадміністрації Ігор Салецький. На зустрічі був також присутній директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш.

Представники Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Алеш Ханек та Ділноза Сатарова поінформували учасників зустрічі про те що Вінницька область визначена, як пілотна в роботі по запровадженню міжнародного досвіду з питань, пов'язаних із свободою релігії або переконань, а також злочинами на ґрунті ненависті. За їх інформацією, в проекті також беруть участь Одеська область, Харків та Миколаїв. На семінар у Вінницю організатори запросили представників Черкаської області, які поділяться досвідом роботи.

Вітаючи високих гостей, Ігор Івасюк зазначив : «Вінниччина - це область, де століттями мирно співіснують понад 100 різних національностей, культура і традиції яких гармонійно переплітаються з українською. На території області діє 2103 релігійних організацій 38 конфесій, за їх чисельністю Вінниччина посідає друге місце в Україні».

Ефективним механізмом співпраці між владою та релігійними організаціями він назвав Раду церков та релігійних організацій при голові ОДА, яка стала місцем міжконфесійного та міжнаціонального діалогу: «Проведення таких засідань дає нам можливість у нинішні непрості часи зняти гостроту багатьох протиріч та проблем релігійного і національного характеру, попередити конфліктні ситуації, забезпечуючи мир і спокій в національно-культурному середовищі».

Ігор Івасюк також відзначив глибоку толерантність та відсутність проявів ксенофобії у вінницькій громаді : «Доказом цього може слугувати навчання у вінницьких вузах близько 2,5 тисяч студентів із 68 країн світу та переїзд до Вінниці, у зв'язку з подіями на Сході країни, Донецького національного університету, що входить у топ-700 найкращих вузів світу, а це ще понад 7 тисяч осіб».

Високу професійність у роботі із релігійними громадами та національними товариствами регіону відзначив директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш.

Він побажав учасникам семінару плідної роботи та набуття нового досвіду у забезпеченні реалізації державно-церковної та міжнаціональної політики.





























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ