Чернігівська область: протягом доби рятувальники ліквідували 8 пожеж,причиною яких стало неконтрольоване випалювання громадянами сухої рослинності

Чернігівська область: протягом доби рятувальники ліквідували 8 пожеж,причиною яких стало неконтрольоване випалювання громадянами сухої рослинності

24.04.15 10:48 0 567
Протягом минулої доби на Чернігівщині виникло 12 пожеж, під час яких 1 людина загинула. Слід зазначити, що з настанням потепління після дощової та прохолодної погоди, люди знову почали спалювати сміття та суху рослинність, що призвело до виникнення 8 пожеж. Вогнем пошкоджено 4 будинки, вигоріло 10,5 га території.

Так, 22 квітня о 13:47 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу безгосподарного будинку в с. Мохнатин Чернігівського району. За викликом на місце події прибули вогнеборці 2-го державного пожежно-рятувального посту з Чернігова, які о 14:53 локалізували та о 16:07 остаточно ліквідували пожежу. Вогнем знищено покрівлю по всій площі, пошкоджено стіни будинку.

Як з’ясувалося, причиною пожежі послужило неконтрольоване випалювання громадянами сухої трави. Вогонь швидко поширився через те, що будинок був покинутий та зарослий рослинністю.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до населення з проханням дотримуватись заходів пожежної безпеки. Не спалюйте сміття та суху рослинність, не розводьте багаття, не кидайте непогашені сірники або недопалки поблизу будівель та споруд, в лісопаркових зонах, на полях, луках та узбіччях доріг. Наслідки такої необережності можуть бути непередбачувані.

У ДСНС України

у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці держохоронці ...
Наступна новина: На Житомирщині у ...

КОМЕНТАРІ