Цьогоріч фестиваль «Вінницька Студентська весна 2015» пройде під гаслом «Європа починається з мене» (+фото)

Цьогоріч фестиваль «Вінницька Студентська весна 2015» пройде під гаслом «Європа починається з мене» (+фото)

24.04.15 16:36 0 585
У рамках проведення Дня Європи на Європейській площі міста Вінниця 16 травня 2015 року відбудеться щорічний фестиваль «Студентська весна».

Про підготовку та проведення заходу йшлося на прес-конференції, яка відбулась 22 квітня за участю голови Громадської організації «Розвиток. Розвиток» Ірини Борзової, заступника начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА Наталі Заболотної, начальника відділу у справах молоді та туризму Вінницької міської Ради Юлії Мончак, керівника Молодіжної Ради Дмитра Мира, голови Студентського Парламенту Вінниччини Романа Молдована, представників Студентського Парламенту Вінниччини та Молодіжної Ради, активних студентів, представників педагогічного складу навчальних закладів 1-2 та 3-4 рівнів акредитації.

Як зазначила організатор фестивалю Ірина Борзова, у зв'язку зі складною ситуацією, що склалася у нашій державі проведення заходу було під великою загрозою. Три роки поспіль фестиваль Студвесна був найпопулярнішим і наймасовішим студентським заходом міста Вінниці. ГО «Розвиток. Розвиток» спрямовувала чималі кошти для забезпечення належного рівня проведення фестивалю. У цьому році, за словами І.Борзової, у зв'язку з подіями на Сході держави, значні кошти виділялись на благодійні потреби та соціальні проекти. Але завдяки підтримці міської влади проведення фестивалю у цьому році стало реальністю. Отже, Студвесна – 2015 проходитиме 16 травня, у день Європи в Україні.

Особливість проведення є те, що фестиваль відбуватиметься на професійній сцені під відкритим небом на Європейській площі міста Вінниця. В рамках заходу відбудеться урочистий парад команд-учасників фестивалю; презентація навчальних закладів та гала-концерт за участю студентської молоді Вінниччини; презентація першого випуску газети вінницький студентів «Студентський вісник» під тематичною назвою “Європа починається з мене” та студентський флеш-моб «Європа починається з нас».

Наталя Заболотна відмітила, що управління у справах сім`ї, молоді та спорту ОДА і надалі сприятиме організації та проведення фестивалю, адже кожного року кількість бажаючих взяти участь - зростає, а це основний критерій, який демонструє необхідність проведення в області такого роду заходу. У цьому році фестиваль «Студентська весна 2015» стане об'єднанням лідерів студентського самоврядування, депутатів Студентського Парламенту Вінниччини, активістів Молодіжної Ради Вінниці, творчої та спортивної молоді для консолідації та розвитку активної молоді Вінниччини.

У свою чергу Юлія Мончак подякувала організаторам та запросила вінничан відвідати виставку «Європейська освіта», що буде представлена під час проведення Студвесни-2015. Ця виставка спрямована на те, аби допомогти випускникам шкіл, майбутнім абітурієнтам краще ознайомитися з навчальними закладами міста та області та зробити свій вибір для подальшого навчання, оволодіння майбутньою професією.

Представники студентської молоді Вінниччини, а саме, голова Студпарламенту Вінниччини Роман Молдован та керівник Молодіжної Ради Дмитро Мира щиро подякували усім, хто підтримав проведення фестивалю Студвесна – 2015. Це можливість в черговий раз продемонструвати, що молодь Вінниччини прагне бути повноцінним членом Європейської спільноти. А для цього кожен повинен зрозуміти, що Європа починається з кожного з нас. Представники студентства краю запросили усіх бажаючих студентів приєднатись до участі у фестивалю «Вінницька студентська весна 2015» , а всіх вінничан - підтримати та отримати масу позитивних вражень.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фракція "Свободи" ...
Наступна новина: Чернівецька міліція ...

КОМЕНТАРІ