Вінничина: цьогоріч на соціальний захист чорнобильців області передбачено майже 30 мільйонів гривень (+фото)

Вінничина: цьогоріч на соціальний захист чорнобильців області передбачено майже 30 мільйонів гривень (+фото)

24.04.15 17:12 0 599
На Вінниччині проживає 26 тис. 532 особи, які мають статус громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. На соціальні виплати за Чорнобильськими програмами у 2015 році з Державного бюджету передбачено більше 29 мільйонів 523 тисячі гривень. Про це під час прес-конференції повідомила заступник директора Департаменту соціальної політики облдержадміністрації – начальник управління з питань соціального обслуговування населення Людмила Негода.

«В області виконується програма державного бюджету щодо соціального захисту постраждалих громадян за 8-ма напрямками видатків, що регламентуються Міністерством соціальної політики України. На 2015 рік заплановано фінансування в обсязі 29 млн. 523 тис. 405 грн. На фінансування програми здійснюється відповідно до потреби. За 3 місяці поточного року програму профінансовано в сумі 7 млн. 309 тис. 936 грн.» – наголосила Людмила Негода.

Особлива увага, за словами Людмили Негоди приділяється лікуванню та оздоровленню громадян, які постраждали в наслідок чорнобильської катастрофи. На 2015 рік Департаменту соціальної політики доведено асигнування на програму «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань з застосуванням високовартісних медичних технологій». За перший квартал поточного року забезпечено лікування 713 осіб.

За словами заступник директора Департаменту соціальної політики облдержадміністрації – начальник управління з питань соціального обслуговування населення Людмила Негода, чорнобильське законодавство цього року зазнало деяких змін: наприклад, пільга щодо оздоровлення залишена лише особам І категорії та дітям-інвалідам, інвалідність яких пов'язана з наслідками аварії на ЧАЕС.

Окрім того розпоряджатися коштами, передбаченими на закупівлю путівок, цьогоріч будуть на місцевому рівні, а не централізовано Міністерством соціальної політики України.

«Вінниччині затвердженим розподілом видатків на санаторне оздоровлення даної категорії громадян передбачено 6 млн. 399 тис. 100 грн. Дані кошти дадуть можливість забезпечити путівками в українські здравниці 1472 «чорнобильці». На сьогоднішній день укладаються договори, проводяться тендерні процедури щодо закупівлі путівок. Сезон планується розпочати з 15 травня» – підкреслила Людмила Негода.

В рамках 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи та з метою відзначення постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС відповідно до Розпорядження голови облдержадміністрації від 17.04.2015 року №252 «Про заходи, пов'язані з 29-ми роковинами Чорнобильської катастрофи» 40 громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, будуть нагороджені Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради і отримують грошову винагороду.

Для довідки:

У Вінницькій області проживає 26 тис. 532 особи, які мають статус відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». В тому числі

- учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС - 4805 ;

- потерпілих громадян - 20 689;

в т.ч. потерпілих дітей - 17079.

- вдів громадян, смерть яких пов'язана з наслідками Чорнобильської катастрофи - 937;

- учасників ліквідації інших ядерних аварій і катастроф, навчань із застосуванням ядерної зброї – 92.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ