На Тернопіллі із працівниками структурних підрозділів РДА та міських рад провели навчання щодо надання житлових субсидій за новим порядком

На Тернопіллі із працівниками структурних підрозділів РДА та міських рад провели навчання щодо надання житлових субсидій за новим порядком

24.04.15 15:21 0 576
Навчання з працівниками структурних підрозділів з питань сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту районних державних адміністрацій, Чортківської та Тернопільської міських рад провів 23 квітня заступник директора департаменту-начальник управління соціальних гарантій Володимир Івахов.

В ході навчання обговорено зміни щодо призначення житлових субсидій, які вступають у дію з 1 травня цього року та спрямовані на спрощення механізму їх надання. Зокрема, Володимир Івахов роз'яснив порядок заповнення заяв про призначення житлових субсидій та декларацій про доходи і витрати осіб, які звертаються за житловими субсидіями. Він наголосив, що сума отриманого у 2014 році доходу відображається у декларації без урахування податку з доходів фізичних осіб.

Також під час навчань обговорили залежність розміру субсидії від вартості житлово-комунальних послуг у межах соціальних нормативів та суми середньомісячного доходу домогосподарства.

«Чим менший дохід домогосподарства, тим менший відсоток від нього буде спрямовано на оплату житлово-комунальних послуг і навпаки. Варто зазначити, що у разі затвердження нових цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, субсидії призначаються протягом трьох місяців з часу підвищення розміру платежів. Таким чином громадянам, які звернуться за житловою субсидією впродовж травня-червня цього року, субсидію буде призначено з квітня 2015 року, оскільки тарифи на житлово-комунальні послуги зросли з 1 квітня 2015 року», - додав Володимир Івахов.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: сергій Надал ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ