Закарпаття: на Виноградівщині громадяни здали в міліцію дві гладкоствольні рушниці та шість газових пістолетів

Закарпаття: на Виноградівщині громадяни здали в міліцію дві гладкоствольні рушниці та шість газових пістолетів

24.04.15 08:47 0 611
До 30 квітня на території області триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв та спеціальних засобів. Краяни мають можливість добровільно здати до органів внутрішніх справ зброю, яку зберігають із порушенням чинного законодавства.

Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, слід звернутися з відповідною заявою у міліцію. Працівники дозвільної системи нададуть вам кваліфіковану консультацію.

Мета операції – не лише вилучення в населення незареєстрованих одиниць вогнепальної зброї і боєприпасів, але й офіційна реєстрація її на громадян, котрі добровільно здають зброю у встановленому законом порядку.

За порушення законодавства у сфері обігу зброї передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність. Стаття 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Не забувайте: особи, які добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.

За період проведення вищезгаданої операції до Виноградівського райвідділу міліції громадяни добровільно здали дві гладкоствольні рушниці та шість газових пістолетів.

Інформація Виноградівського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Михайло Щур: "Міський ...
Наступна новина: Наприкінці 60-х у Львові ...

КОМЕНТАРІ