В Чернівецькій області рятувальники провели масові заходи для громадян щодо навчання їх правилам безпеки

В Чернівецькій області рятувальники провели масові заходи для громадян щодо навчання їх правилам безпеки

24.04.15 12:08 0 611
Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області постійно проводять різноманітні заходи з краянами в рамках проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності. Метою такої роботи є навчання громадян правилам безпеки. Так, протягом 22 квітня працівники Кіцманського районного відділу Управління ДСНС провели інформаційні заходи у Кіцманському навчально-виховному комплексі та Лашківецькому загальноосвітньому навчальному закладі села Лашківці.

Під час зустрічі у Кіцманському навчально-виховному комплексі рятувальники організували проведення практичних відпрацювань освітян та вихованців комплексу на випадок виникнення пожежі. Згідно сценарію заходу на другому поверсі комплексу виникла пожежа. Дирекція навчального закладу організували евакуацію учнів та обслуговуючого персоналу з приміщення на вулицю та повідомила про пожежу Народну службу порятунку. На місце події прибув черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 9 міста Кіцмань. Бійці ДСНС провели пожежну розвідку в приміщенні комплексу для того, щоб оглянути чи не залишилися люди всередині. Переконавшись, що всі люди в безпеці, рятувальники приступили до ліквідації пожежі, з чим справилися за короткий проміжок часу. По закінченні практичних відпрацювань, працівники Кіцманського районного відділу Управління детально розповіли всім присутнім про правила безпеки та зазначили, що в місцях з масовим перебуванням людей їхнє дотримання є надважливим. Після цього працівники пожежно-рятувального підрозділу продемонстрували всім техніку, якою обладнаний пожежно-рятувальний автомобіль та за допомогою якого виконуються завдання за призначенням. «Такі заходи дуже корисні, оскільки набуті теоретичні знання ми змогли закріпити на практиці» – зазначив директор навчально-виховного комплексу Іван Руснак.

Ще одним заходом, який того дня провели рятувальники Кіцманського районного відділу, став семінар з цивільного захисту у Лашківецькому загальноосвітньому навчальному закладі. Участь у ньому взяли викладачі з усіх навчальних закладів Кіцманського району, відповідальні за цивільний захист та безпеку життєдіяльності. Сам захід складався з теоретичної і практичної частини. Під час теоретичних занять рятувальники ознайомили присутніх із загальною ситуацією виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій в країні. Після цього, фахівці Управління ДСНС відповіли на численні питання щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуаціях різного характеру. Під час практичної частини заходу було організовано евакуацію учнів та викладачів із закладу через умовну пожежу. Вогнеборці, які прибули на місце події, ліквідували небезпеку. Потім рятувальники ознайомили освітян із роботою первинних засобів пожежогасіння та розповіли присутнім про те, що з їхньою допомогою можна ліквідувати пожежу на початковій стадії горіння. А для кращого засвоєння набутих знань, вчителі змогли на практиці спробувати ліквідувати умовну пожежу за допомогою вогнегасника.

Окрім рятувальників та освітян під час зустрічі були присутні і близько 10 учасників проведення антитерористичної операції. Усі вони є випускниками даного навчального закладу. Вони розповіли про службу на Сході України та щиро подякували усім краянам, які постійно допомагали їм. «Перебуваючи у зоні бойових дій, ми постійно відчували підтримку наших співвітчизників» – сказали захисники України.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Півсотні бійців ...
Наступна новина: Завтра в Україні стартує ЗНО

КОМЕНТАРІ